Överskattat och mörbultat

Endast de ytliga känner sig själv.  / Oscar Wilde

Att "vara sig själv" måste vara ett av våra mest överskattade uttryck. Det betyder ingenting. Det är något odefinierbart. Ändå har det blivit ett positivt uttryck. En komplimang. Trots att det knappast betyder att man är godhjärtad eller duktig. Snarare mänsklig. Och vi är ju alla smärtsamt medvetna om att mänskligheten har ett par brister.

Vad jag ville komma till är att jag har skrivit en text i ämnet i min alldeles egna krönikesamling på Svenska Spel.

I övrigt har jag inte hunnit spela så mycket poker, eller skriva tänkvärda alster, senaste veckan. Bara den obligatoriska söndags-grinden och en snabbvisit på Casino Cosmopol har hunnits med mellan fotbolls-tittande och filmredigering. Blev regelrätt mörbultad på CC. Torskade 12-13k (20/20) på ett par timmar. AA mot 67o (stege på river), KK mot K9o (K9 floppade triss i nior i en tvåvägspott), AJ mot J3 på en j-hög bräda (3:a på river i en 8-9k pott) och till sist fick jag äntligen in det dåligt med AKs mot AA där jag floppade färgdrag.

Jag beslöt mig därefter för att INTE vara mig själv och ta det mogna beslutet att gå hem redan två timmar innan stängning. Jag fortsatte på inledd bana och tog det hur soft som helst, skrattade åt förlusten och tänkte på att variansen ska ha sitt - det är ju en självklarhet. Väl hemma tog jag mig ingen tröst-macka utan hoppade rätt i säng för att orka upp i tid dagen efter. 

Jag förstår inte varför jag är mig själv överhuvudtaget. Det är helt uppenbart att jag är en mycket bättre människa om jag inte är det... 

Kommentarer
Postat av: Roffe

Trams. Du är söt oavsett vem du är för tillfället.

Den nya frillan var ett lyft. Funderar på att skaffa mig en likadan.

2012-04-20 @ 16:59:39
Postat av: dybban

Du är bra go ändå Roffe. Hade jag vågat hade jag gett dig en kram.

2012-04-21 @ 05:10:13
Postat av: Mamma

Där ser du! Den nya frisyren var en positiv förändring.Fantastisk bra krönika också! Vi kan ju inte va samma människor hela livet, eller?

2012-04-21 @ 12:30:37
Postat av: Roffe

Morsan har helt rätt. Man kan inte vara sig själv i alla lägen. Ibland måste även jag tona ner mig lite, när omständigheterna så kräver.

Dessutom är det lite kul att profilera sig på ett visst sätt på nätet, för att sedan se folks reaktioner på den bild de skapat.

2012-04-21 @ 19:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0