Var det frihet?

- Skulle du säga att du är fri?

En enastående inledning av en briljant Göran Zachrisson. Ännu en intervju med Zlatan, men den första med Zachrisson. Då blir det också lite bättre.

Och vem är fri? Egentligen. De flesta av oss känner krav från omgivningen. Från oss själva. Vi måste hela tiden utvecklas, prestera. Göra något vettigt. Ju fler år som går ju mer vill jag ge långfingret åt allt det där.

- Är det en sak jag har lärt mig i livet är det att göra det man vill, sa norrlänningen till mig.
- Så nu ska jag köpa den där grävmaskinen...

I helgen åkte vi skoter på Blaikfjället. För några sekunder förstod jag Lappens kärlek till motorcykeln. Att forsa fram i 100 kilometer i timmen över naturens underverk ger ett pirr i magen som inte går att förklara. Utsikten är så brutal att det är svårt att tro att något så storslaget kan ha kommit till av en slump. Nog kände jag ett par gudomliga vindpustar bita tag i kinderna.

Eller var det den där friheten jag kände? På en plats där prestationsångest och stress aldrig existerat. Där inget spelade någon roll. Annat än om korven blev bränd eller inte.

Zlatan har införskaffat en stuga vid en sjö. Han vill kunna fiska när han vill. Kanske är det den där frihetskänslan han söker? Den som man aldrig kan köpa för pengar. Om det nu inte är i form av en grävmaskin...


- Jag är herre över världen! skrek jag. Sen åkte jag hem och drog ut rosjon under söndagsgrinden. Det var nog ändå något gudomligt i vinden...

Kommentarer
Postat av: generationX.se

Just ja, Zlatan-intervjun med Zache gick ikväll, hoppas den går att se på TV3-Play. (?)Snygg royal du dräpte min triss i damer med ikväll. Lycka till nu och se till att vinna Djupen också (så det inte var förgäves)... :)

2012-04-02 @ 21:42:19
URL: http://generationX.se
Postat av: dybban

O farao. Sorry för den. Men inte varje dag man får en royal straight flush. E väl en på miljonen va? Tråkigt att åka på ett set, men det är som jag brukar säga "ska man åka ut så ska man göra det mot en royal".Ska försöka vinna till din ära. ;)

2012-04-02 @ 21:58:45
Postat av: Roffe

Verkar onekligen som att den berömda Dybbanturen kommit tillbaka.

Se där vad lite frihetstänk och umgänge med norrlänningar kan göra...

2012-04-03 @ 10:35:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0