Superweekend

Sitter i kalsongläge i Mormors soffa. Ja, jag och Norrländskan bor här någon vecka tills vi får vår lägenhet. Ensam hemma nu, rätt skönt.

Superweekend avgjordes på CC i helgen. Första fem timmarna satt jag på ett rätt enkelt bord. Men fick för farao ingenting att jobba med. Och när jag väl lagt mig till med en bra image, som jag tänkte dra nytta av, så var det dags att byta bord. Självklart hamnade jag på ett semipro-bord med typ fyra helproffs, bland annat Mats Iremark. 

Får 22 på big blind. En ung piercad svensk höjer upp till 1800 (blinds 400/800+ante). En duktig spelare, som på något sätt lyckas se lika nervös ut varje gång han är i en hand, vare sig han har bra eller dåligt, synar i mittpos. Floppen kommer J96 med två spader. Jag är beredd att ge upp potten och checkar. Men mina motspelare checkar också. Turn 6. Intressant. Ett bra kort för mig, då ingen lär ha förbättrat sin hand. Jag betar halvpott. Ursprungshöjare viker, men den nervöse synar. River blank fyra. Inga drag sitter. Jag checkar. Och min motspelare betar snabbt ut en rätt tung bet. Jag är inte nöjd, men en blixtfold får han då inte. Vad ska han ha liksom? Ett missat drag? Kanske hade han betat flopp med ett drag dock. Ett mellanpar eller en nia? Varför skulle han då beta så hårt på river? Ett slowspelat set? Nej, då hade han aldrig checkat flopp. En konstig knekt? Nej, samma sak som med ett set. En sexa? Det mest troliga bland det otroliga. När man har grymt svårt att sätta sin motspelare på en hand så är det något lurt, och då är det mer än ibland rätt att syna. Så jag synar. Den nervöse slänger snabbt fram 44 för rivrad kåk. Visst, jag låg efter hela vägen, men hade säkerligen inte fått betala river om han inte träffat. Surt sa räven.

Lyckas gnata mig tillbaka genom att vinna två coinflips med JJ och AK. En gång i livet, tänkte jag då. Med en helt ok stack på 50k Blinds (500/1000+ante) viker jag upp en vacker AKs. En norrman i rosa skjorta, som druckit fyra flaskor vitt vin under kvällen, höjer till 3500 i tidig position. Bordet lägger fram till mig. Norrmannen har typ 25-30k bakom, så jag gör en stor höjning som i princip ställer honom all in. Han gnyr ett tag, innan han säger att jag MÅSTE ha ett lågt par. Sen går han all in med KQo. En dam på turn. Tillbaka i nedförsbacke. Men lyckas snart dubbla med AQ mot A10. Tänka sig. Många liv på samma kväll.

När jag på hijack ännu en gång på kort tid fladdrar fram en AQ känns det bra. Har drygt 40k i stacken och höjer till 4k, blinds 800/1600. Iremark trebetar på knappen till 11k och alla lägger. Tillbaka till mig. Det är ett av mina enklaste beslut under hela kvällen. Jag har hans range krossad, i princip är AQ nöt. I detta läge, då Iremark har en stor stack, trebetar han mig med vääldigt många händer då jag har en perfekt stack att sätta press på. Jag hade dessutom varit rätt vek mot trebets tidigare. Jag ställer således. Blixtsyn av Iremark med AK. Ute 40 minuter innan första dagens slut. Lite snöpligt.

Don Rollo, du är fri att pissa på mitt spel nu...

Kommentarer
Postat av: Boubben

Tycker att det är en bet på river med 22. Typ alla händer han kan ha kommer att vika. Dvs alla pocketpar under 9... som inte har kåkat upp då ;). Han kanske synar med pocket tior eller en nia ibland, men dessa borde inte vara en allt för stor del av hans range, eftersom han nog bör beta floppen med dom.



Hälsa mormor :)

2011-09-06 @ 19:43:49
Postat av: dybban

Håller inte riktigt med. Tror tvärtom att det är stor chans att han synar med alla pocketpar och nior, då han lätt kan sätta mig på ett drag. 1010 hade han absolut trebetat med pre, så så bra händer kan vi nog avskriva. I alla fall just hos denna spelaren.



Däremot är det inte ofta som han betar med pockets under 9 på river. Därför sparar jag en satsning genom att checka 22, och i stället använda den som en bluffångare. Det gick ju så där denna gången...;)

2011-09-07 @ 02:02:13
Postat av: Boubben

Du kan absolut ha spelat ett färgdrag på det sättet, men han kan aldrig sätta dig på bara ett drag, utan kommer även att räkna med händer som 67s, JTs, J9s, och alla klädda kort med en knäkt - händer som absolut finns med i ditt handhurval. Och det kommer att finnas fler kombinationer av värdehänder än missade färgdrag i din range i det här läget, just eftersom det är svårare floppa ett spaderdrag, än en värdehand. Fiskar har dock en tendens att försöka sätta sina motståndare på en specifik hand, så är han dålig, kan han fortfarande syna dig med pocket femmor. Annars tror jag verkligen att han kommer vara tvungen att lägga sig väääldigt ofta.



Problemet jag ser med att checksyna med 22, är att det egentligen inte bör finnas några bluffar att fånga. Om han är en bra spelare, som du säger att han är, så checkar han förmodligen inte floppen med luft, synar din turnbet och bluffar på rivern. Han borde inte heller ha några missade drag, eftersom han nog betar dom på floppen, som du själv redan har sagt.



Om du tror att han kommer syna dig med alla pocketpar, så är jag med på checken, men det tror inte jag att han gör :)

2011-09-07 @ 11:36:55
Postat av: dybban

Du är inte så dum du boubben.=) Nä, i efterhand så är det en rätt dålig syn. Han vet att jag kommer syna ofta där, så jag tror inte att han bluffar jättemycket då han absolut är en bra spelare.



Dock tror jag fortfarande att han synar med många mellanpocket..=)



Och ibland finns det inget bättre än att göra en lyckad hjältesyn. =)

2011-09-08 @ 11:44:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0