Valproblematik...

Ett par jeans hade jag. Det räckte, tyckte man. Jeans ska ju ändå aldrig tvättas...

Flyttdags innebär även en chans att bli av med en massa bråte som inte behöves. Framför allt ser jag fram emot att rensa ur garderoben. I princip använder jag bara en femtedel av de kläder jag förvarar där. Åtminstone regelbundet. Egentligen borde jag alltså kunna kasta ut 80 procent av innehållet. Eller?

Nä, det funkar inte riktigt så. Den där vita Filippa K-koftan, som jag använt en gång sen jag köpte den för snart två år sedan, kan ju faktiskt komma till användning någon varm sommardag. I rätt sammanhang till rätt accessoarer kan den vara snygg. Dessutom gick tröjan på över tusen spänn. Ska jag slänga i väg tusen spänn?

Och de sjutton par jeans som ligger i garderoben. Vissa köpta i New York för att det var så himla billigt. Exakt likadana Levis-brallor kostar det tredubbla hemma. Jag har dock lärt mig att allt som inte används har det betalats ett överpris för. Fast jag känner ju på mig att de där blåjeansen kommer åka på en vacker dag. En vacker, vacker dag...

Sen har vi cowboyskjortan med silverränder inköpt 2004. Vilka minnen. Den hade jag mycket kul med. Bar den stolt vid varje festtillfälle under mina glansdagar som student i Chicago. Tjejerna älskade den. Fick jag för mig. Hur ska jag kunna skiljas från den?

Då har vi inte ens kommit till skorna. Alla halvutslitna gympadojjor. Lite för fina för att slänga va? Man kan ju ha dem som strandskor i värsta fall...

Och de gamla urtvättade kalsongerna med hål i. Dumt att göra sig av med. De kan användas när man tränar. Samma sak med gamla t-shirts. Dumt att slänga. Kan man ha i skogen. När man fiskar. Eller på gyttjebrottning.

När jag var liten hade jag ett par jeans. Det fanns inte så mycket att välja på. Om jag bara kunde få tummen ur och ge bort allt jag inte använder i garderoben skulle jag kanske kunna få någon pöjk, någonstans i världen, att få lite mer att välja på. Kanske glädjen att kunna välja hela kläder.

Inte för att det inte räckte med ett par jeans, de behövde ju ändå aldrig tvättas. Ibland är det bara känslan att kunna få välja, om man vill, som är det viktiga. Och det är väl just det som är problemet i mitt fall...

Kommentarer
Postat av: Roffe

"Jeans"? Heter det inte "Jens" numera?

Blåjens liksom...



Kasta all skit som du inte använt det senaste året.

Tro mig, det svämmar över av "braohaprylar" efter ett halvt liv. Fråga pastorn...

2011-09-03 @ 18:42:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0