Ett geni

Han är ett geni. Erik Sylvén på Pokerlistings alltså. Hans innelista, som kommer varje fredag, är pokersveriges höjdpunkt. Har nog aldrig hyllat denna man tidigare, men nu är det dags. Och det är inte bara för att han önskar mig grattis på 3-årsdagen i veckans lista.

Med stenkoll, träffsäker ton, stilistisk överlägsenhet och humor blandar han ständigt högt och lågt. Som den här något "bortglömda" dikten "Såja" av självaste Tranströmmer.

Kom igen nu,
En gång i livet,
Såja,
Tvåa på river,
Femtegatans skarpa lampor bländar min själ,
Tvåa på river,
Tvåa på river,
Såja
 
Här är ett annat exempel på hur det kan se ut...

"Dags kanske för vår käre Konung Carl Gustaf att blåsa liv i en gammal tradition och dubba Dybban.Inte för att vi tror att Herr Lindell går omkring och längtar efter en adelstitel (riddare av det ovala bordet, kanske), vi tycker bara att det låter så himla kul: dubba Dybban. Prova att säga det tio gånger snabbt: ”dubba Dybban, dubba Dybban, dubba Dybban…” Fixar ni det är det dags för en ännu tuffare tungvrickarutmaning: ”sex lapproffar i en lapproffeask, sex lapproffar i en lapproffeask, sex lapproffar i en lapproffeask…”."

I går var jag på CC med Mattias "Pokerstar" Andersson och spelade 500 rebuy. Det var många kända, och okända, ansikten på plats som bjöd på bra värde. Åkte dock i en pott där det låg 3x average med KK vs AK all in pre. Poker är kul. Fagbet-generalen åkte också ut tidigt så vi fick roa oss med cashgame och ryggbiff. Mattias spelade cashgame tight som en elitgymnast. Egentligen spelade han nog bara en hand. Och ni kan ju gissa vem han bluffade? Moi! Ni får hålla utkik på Mattias blogg om hur utdelningen av rosa sjalar gick.

För övrigt tycker jag att den gode Sylvén ska ta med sig själv på nästa veckas lista...

Kommentarer
Postat av: Pokerstar

Spelade 2 händer, torskade fan 4000 med JJ, mot KQ.

Det var väll ingen bluff - hade ju bästa handen.

2011-11-01 @ 18:05:49
Postat av: Andy

Oj, det var ju oväntat. Att Mattias skulle spela tight som en "elitgymnast" alltså...

Sen att fagbetgeneralen kan ha lite svårt att komma ihåg händerna dagen efter har jag egen erfarenhet av.:)

2011-11-01 @ 19:09:11
Postat av: Pokerstar

"Bluffen" mot dig var ju ingen bluff. 44 mot din 10 8? Enda handen jag vann tror jag den kvällen. Jag vet dina tells. Slickar dig runt munnen som en fyraåring som har ätit glass. Då vet jag att du e svag

2011-11-02 @ 07:35:18
Postat av: dybban

Hahaha! Hade väl ingen 10 8 heller. Är ju tvungen att vika nästnöten om du ställer. =) Men visst JJ var tråkig. Tomten som vann den handen gav ju bort dina pengar sen. Hujedanamej!

2011-11-02 @ 09:47:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0