Dag 1 EMOP Sunny Beach

Äntligen funkar nätet på hotellet. Hairy Bulgary har en del saker att jobba på, för att vi svenskar ska må som vi tycker att vi förtjänar. Här kommer en liten sammanfattning av min första dag i EMOP Sunny Beach:

 

Killen till höger om mig har fyra millimeter för långa naglar, och jag hoppas att han är gitarrist. Annars tyder det på taskig hygien. Jag är enda svensk på bordet, som består av italienare, rumäner, finnar och en österrikare. Dags för EMOP.

 

Jag spelar nästa alla händer jag får i position, då jag direkt märker att en del lirare kan tänka sig att bjuda generöst på marker. 87o på knappen duger utmärkt. Syn 150, blinds 25/50. Fyra spelare. Flopp 357 regnbåge. Rundcheck. Jag betar 450. Syn från en smal finne. Turn 7. Jag pangar 1100. Syn. River K. Slänger in 2700. Han steker ett tag och synar med A5. Glufs.

 

Efter några timmar är jag uppe på 26k. På blinds 150/300 höjer jag till 800 med Q10. Italienaren på knappen synar.  Flop 8 J A med två klöver, jag har inget klöver. Med min dubbla hålpipa skjuter jag in 1200. Syn. Turn klöver 2. Han ser inte helt nöjd ut och jag sätter honom på ett sämre A, KJ, eller något suspekt. Tror han kan vika. Bet 2900. Syn. På river kommer ett fjärde klöver. Som en skänk från ovan bjuder italienaren på en tell som heter duga, då han subtilt himlar med ögon när han ser kortet. 6500 i marker får honom att blixtfolda. Stackdjup på dybban, 31k. Livet i Bulgarien är inte så tokigt ändå. Men det kommer mera.

 

Det blir den sista handen på tre timmar jag får äran att njuta av. Fortsätter att se många floppar, men träffar nada, zip, noll. Försöker ändå sno åt mig det som går, men får mothugg varje gång. Antingen blir  jag förnedrad och utspelad, eller så  träffar de andra väldigt bra. Jag väljer så klart att tro på det senare alternativet...

 

På blinds 150/300, 25 ante, trebetar jag den aggressiva italienarens 950-höjning till 2450 med AKo. En snortight finne, som jag sett kallsyna med 1010 preflopp får för sig att fyrbeta på knappen till 5300. Det är i de här lägena man inte vet om han gör ett väldigt bra spel, och utnyttjar sin tighta image mot två aggressiva donks. Eller om han helt enkelt har plockat upp en hand? Jag väljer att ge honom cred. Gör han ett bra spel är han värd mina marker, i min värld har hobbyspelare nästan alltid en hand där. Om han nu inte är proffs? Anna Kournikova åker in i mucken. Men det gör lite ont...

 

Jag blöder. Ett tag skäms jag över att svärta ner den svenska flaggan jag har på armen med texten Team Pro under. Ska jag missa dag 2 ännu en gång? Det är ungefär lika illa som att Öis spelare i ettan. Endast 12k återstår av min startstack på 20k.

 

Äntligen är det middagspaus och jag får tid att läka mina sår med lite god mat. Efter en snabb titt på buffén inser jag och min kollega Tommi Hirvonen i 24-teamet att det inte blir någon god mat. Som Norrländskan skämtsamt säger:

- Bulgarien är inte bra på något.

Matlagning är inget undantag. Vi skippar hundra-eruos-buffén och drar till Burger King istället. Och får ett helt gäng med oss. Jag tror vi sparade ett par magsjukor där...

 

Efter burgaren känner jag mig muntrare. Och en glad kropp får ofta vad den förtjänar. Första handen efter paus viker jag upp A10o. Alla viker till mig i mittposition så jag höjer till 1050. Samma italienare som foldade med fyra klöver på bordet synar, återigen på knappen. Big blind vill också var med och leka. Flopp AJ10 med två klöver. Jag betar 2500. Syn av italienare, fold av big blind. Turn blank. Eftersom jag bara har 8k kvar ställer jag. Italienaren synar efter lite gny med ett sämre ess och drar dött. Dybban is back! 26k nu.

 

Tappar några k efter ett par väl lösa syner preflopp. Men glömmer det snabbt då jag, med blinds på 300/600, ante 50,  viker upp KK på big blind. Min första kvalitetshand för dagen, förutom min AK som jag genant foldade preflopp. En finne har höjt i tidig pos till 1400 och en, för bordet ny, äldre inhemsk förmåga synar där efter. Jag raisar till 4300. Båda synar. Måtte de inte träffa sina 77 eller vad farao de kan tänkas ha, tänker jag. Flopp 289 med två ruter. Jag betar ut 8k. Finnen lägger. Gubben synar med bara 11k bakom. Det finns så klart ingen återvända och på en blank turn går jag all in. Gubben steker, och steker. Och synar med QQ. Wow. Åkte på exakt samma behandlingen (blev synad all in av damer på låg bräda efter långt stek) i EMOP Barcelona förra året, men då hade jag knektar. Denna gång klagade jag inte på slowrollen... River bjuder inte på några obehagliga överraskningar och plötsligt har jag en välmående stack som kan skapa lite oreda för mina kombatanter.

 

Det utspelades ytterligare ett par intressanta händer. Men vill inte slösa upp kvällen med för mycket dravel. Killen med naglarna fembetade för övrigt in sin stack med A9 och fick syn av JJ. A på floppen fick den sluskiga österrikaren att förnöjt klia sig i treveckors-skägget. Jag tror det satt i de där extra millimeterna. Som Samson, men med naglar.

 

Ikväll blir det en mysig middag med flickvännen, samt en visit på casinot för att se om Dregen gör mig sällskap till dag 2. Min slutliga chipcount blev 59100, average på 34k, vilket placerar mig som nummer elva av de cirka 80 spelarna som gick vidare. På fredag hoppar vi upp i sadeln igen.


Kommentarer
Postat av: rosjon

Låter ju onekligen som jag var lite optimistisk om wifi i spellokalen. Nåja, poker.se rapporterar ju, det får duga. gl dag 2

2011-06-02 @ 22:12:44
URL: http://rosjon.blogg.se/
Postat av: dybban

Men jag har ju twittrat rosjon! Ser du inte det? Ska jag vara lite mer specifik i mitt twittrande, med händer och så? Tack för lyckönskningen. =)

2011-06-03 @ 03:20:16
Postat av: rosjon

Ja, helst;) Men jag hade missat att du twittrar alls, försvann i allt brus. Nu är jag med!

2011-06-03 @ 13:06:26
URL: http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0