"Neggo" gör oss gladare

Facebook är inte längre ett verktyg för att hitta gamla vänner, eller hålla kontakten med nya. Facebook är ett skryt-verktyg. Jag kräks lite varje gång jag ser någon skriva hur mycket de älskar sin sambo, hur god kvällens middag var eller hur skönt det är att åka i väg på solsemester. Jag kastar upp ytterligare en omgång då jag vet att jag själv gjort samma sak.
.
Från och med nu ska jag bara göra statusuppdateringar när jag mår som sämst, och beskriva hemskheterna i detalj. Visst mår vi bättre av att läsa en statusuppdatering som lyder "Helvetes jävla skitsemester, inte ens ölen smakar gott" än "Njuter av ett underbart glas rött i solen vid Medelhavet"? Och visst killar det lite mer i kistan av att läsa "Min sambo Doris är helt sjuk i huvudet" än "Min sambo Doris är mitt hjärtegull, kommer älska henne för alltid"? Ingen vill läsa om folk som har det bättre än en själv. Om det så är ett finare vardagsrum, roligare helger, godare middagar eller en mer hemtrevlig pojkvän. Däremot tar vi tacksamt emot information om det motsatta.
.
Skadeglädjen är den enda sanna glädjen så alla andra borde följa mitt exempel: skriv bara negativa statusuppdateringar. På så sätt gör vi världen lite gladare. Och bättre.
.
Eller så kan man ju bara säga upp sitt Facebook-konto...
.
Så, bara en sista gång. Älskar dig Annelie. Du gör världens godaste äggmackor. (Ber om ursäkt för vad de sista meningarna kan ha orsakat er.)

Kommentarer
Postat av: Pokerstar

"Varje gång som det går bra för nån av mina vänner dör någonting inom mig."

2011-08-17 @ 18:15:38
Postat av: Vigge

Haha, facebook är en drog det måste man säga, men jag har "hide'at" 90% av mina vänner inkl. nära vänner som jag umgås med dagligen. Mest för att dem håller på och skriver kärleks meddelande i sitt status sak hela tiden, värst var dock en kompis som skrev "Var nyss på landvetter och hämtade ett paketkärlek + (hennes namn)" fick mig att kräkas lite i munnen. Jag har däremot en kompis som gör satir av alla som håller på så och många blir förolämpade på riktigt och kan ibland vara arg på honom i veckor efter detta när dom själv inte inser att allt är ett skämt och att ingen egentligen bryr sig om man inte är en nära vän.

2011-08-17 @ 19:17:18
Postat av: Tommy

Kunde ta mig tusan inte sagt det bättre själv. De allra värsta gullegullstatusuppdateringarna suger så i i helvete så att man helst skulle vilja lägga upp en egen "skallvislåvadstatus" Ni som tror att detta förljugna förhållande håller trycker gilla ni andra håller käften. När nollan lyser röd kan man inte låta bli att låta skadeglädjen flöda fritt!!

2011-08-18 @ 16:21:26
Postat av: Josef

Sen har vi ju de klassiska grupperna eller "sidorna" som folk går med i eller gillar. "Alla vi som älskar att mysa", "Alla vi som älskat någon", Jonas gillar sidan "Mat"....




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0