Månadens "skatt" går hit...

Det var några år sedan pastor Åke Green höll sin mest kända predikan. Där gick han till hårt angrepp mot de homosexuella.

- Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen, sa han bland annat.

Jag hoppas Åke är nöjd över att bli ihågkommen som en människa byggd på hat och fördomar.

.

Det gäller att ständigt stå upp för utsatta grupper. För när som helst kan det vara precis din grupp som är den utsatta. Pokerspelare är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Det kan lika gärna låta så. Och det gör det också. Ofta.

.

Många tycker illa om vårt sätt att leva våra liv. Vi sitter uppe som vampyrer om nätterna. Vi betalar ingen skatt. Vi har pengar, åtminstonde tror folk att vi har det. Eller så vill vi att folk ska tro att vi har det. Pengarna går till bilar, sprit och stora tv-apparater. Vi gnager på samhället utan att ge något tillbaka. Eller?

.

Vår skatt betalas i rake. En skatt staten inte får ta del av, om man inte spelar på SvS.

.

I dag har vi pokerspelare chansen att visa att vi också är goda människor. Att vi inte är några blodtörstiga True Blood-galningar som endast livnär sig på andra. Mellan klockan 1400-15.00 vore det godhjärtat att skänka en timlön till de svältande som bor på Afrikas horn. Där pågår nu den största hungerkatastrofen på decennier. Gå in här NU. Och om ni skulle gå minus under den här timman. Skänk då lika mycket som ni har förlorat.

.

Själv blir jag irriterad och kinkig när jag är hungrig. Ibland får det mig att spela dåligt. I värsta fall måste jag gå i väg 300 meter till Ica och handla. Hungern i Afrika är för oss något som inte går att förstå. Det är omöjligt att förstå.

.

Det är viktigt att ständigt stå upp för de utsatta. Vi pokerspelare har inget gemensamt med Åke Green.

.

Tänk vilken lycka att få skänka sin "skatt" precis vart man vill. Denna månad betalar jag min till barnen på Afrikas horn.

Kommentarer
Postat av: jessy vid midnattsturren :)

hoppas du vinner turren nu, du verkar vara en godhjärtad o snäll kille. lycka till o bra skrivet. glöm inte rödingen ifall du vinner :):):) har skänkt en 100kr via sms, fast jag inte hamna ITM :)



må bäst / mvh Fadi Fox ( jessy e mitt ex namn:))

2011-08-12 @ 02:13:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0