Intervjuad

I mitt halvtidskneg som journalist gör jag ett par intervjuer i veckan. Jag börjar bli rätt van nu, att hitta vinkeln, följdfrågorna och så vidare. Men att intervjua och bli intervjuad är det stor skillnad på. Det är inte så lätt som man kan tro att hitta de där underfundiga svaren när man som bäst behöver dem.

Senast jag blev intervjuad på riktigt var för åtta år sedan, när jag blev utplockad som veckans fotbollslirare i lokaltidningen. Jag kände mig som Van Basten när reportern kom med fotograf i släptåg. Efter intervjun kom jag inte ihåg vad jag hade svarat, så nervös var jag.

Förra helgen blev jag återigen intervjuad. Jag träffade trevliga Jimmy, från Pokerstrategy.com, för en kaffe på en uteservering i Götlaborg. Intervjun handlade mest om poker, hur jag livnär mig på spelet, ser på bankrullehantering och trivs med livet i 24hPoker Pro Team. Ni som är intresserade hittar intervjun här.

Efter vår pratstund kändes det som om jag hade svamlat på rätt friskt. När man får en fråga som man inte förberett sig på är det svårt att komma med ett snabbt och bra svar. Ofta börjar man på ett svar, men kommer mitt i sin utläggning på ett bättre svar. Så fortsätter man med det, och utvecklar, tills man glömt frågan, och till sist är ute och cyklar enhjuling på någon bergskant. Men Jimmy har trollat med knäna och fått ihop läsbara meningar av mina utsvävningar. Bra jobbat.

Det dröjer nog ett tag innan jag beklagar mig över intervjupersoner som har svårt för att uttrycka sig intressant. Jag har äntligen förstått att journalistgärningen är långt mycket enklare än att svara på frågorna.
............................................................................................................................................

Fick för övrigt ett mail häromveckan som jag måste berätta om. Det var nog ett av mina starkaste ögonblick som pokerbloggare. Skrev om det här.

Kommentarer
Postat av: Pokerstar

Måste man läsa i skvallerpressen att du skall till Vegas?, din jävla moviestar. När drar du nu då? Jag är skyldig dig pengar oxå....

2011-04-10 @ 10:37:59
Postat av: dybban

Men det visste du väl redan? Vet dock inte när det blir. Hör av mig när jag vet. Vad är det för pengar? CG i Värmland?

2011-04-11 @ 02:00:05
Postat av: Pokerstar

Japp!!

2011-04-11 @ 05:18:59
Postat av: Jimmy L

Haha, trolla med knäna behövde jag inte riktigt göra, men det var helt klart svårare än jag trodde att knyta ihop frågor och svar från en ljudupptagning. Men kul att du tyckte att det blev bra!



Är på plats i Gibraltar nu i några dagar, riktigt gott med semester!



Hörs!

//Jimmy

2011-04-13 @ 15:16:02
URL: http://sv.pokerstrategy.com/uJ4107
Postat av: Daniel

Jag vet, inte ens ett tack för att jag tjatade på dig och blåbärskungen så att du så småningom var Sveriges enda div 5-spelare med egen bil fick jag.

2011-04-17 @ 22:05:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0