I´m still in the run for WSOP...

Det vore ju rätt kul att få åka till Vegas ändå. Så ikväll ger jag det i alla fall chansen genom att spela ett 510$ kval med två garanterade paket till WSOP Main Event värda 14k $ styck. 69 startande är nu 15 och jag ligger med på medelstack så allt kan hända. Trean får dessutom ett tröstpris på 6,5k $. Jag börjar bli lite trött så jag håller mig aktiv med att blogga i gång huvudet.

Största nyheten för helgen är att pokerklubben Krukan i Stockholm fått stänga igen på grund av en polisrazzia. Tråkigt så klart, men det är knappast någon överraskning. Frågan var inte om, utan när det skulle hända. Detta har dock en del pokerbloggare (Lina & Dilba) svårt att acceptera. Enligt dessa tjejer är det kommunisternas fel, eller åtminstone sossarnas, att razzian blev till. Vad jag vet har vi haft en blå regeringen de senaste åren och jag tror inte att det har blivit några förbättringar på pokerfronten på grund av det. Så det känns riktigt löjligt att börja skylla på politiska färger för att det inte är fritt fram att driva pokerklubbar i Sverige.

Lina verkar ha en väldig stor tilltro till det politiskt liberala. Om alla fick göra som de ville, utan att skada andra, så skulle allt bli till det bästa. Speciellt i pokersvängen. Jag tror knappast att det är så enkelt. Kolla bara på USA, som ska vara föregångare när det gäller såna grejer. Vad har de flesta stater för regler angående poker där? No further questions.

Nej, jag tror inte det är den politiska färgen som avgör hur det kommer gå för pokern, utan vilka personer ur respektive partier som får vara med och forma de framtida lagarna.

Jag kommer aldrig förstå mig på pokernördar som röstar på ett parti endast beroende på var det står i ämnet poker och spelmonopol. I mitt tycke finns det ett par (hundra) frågor som faktiskt är viktigare.

Det var ett stycke seg satellit. 12 kvar nu. Ligger fortfarande medel. I'm still in the run...så nu måste jag koncentrera mig på en klonk. Heja!

Edit: Usch, usch, usch. Det var den värsta bubblan jag någonsin åkt ut för. Vi är fyra kvar när minsta stacken hamnar all in mot chipleaden med 1010 mot AA. 10-hög flopp. Lite senare trebetar jag knappens raise all in med 1010. Blixtsyn av AA. Sinnes att han ska plocka upp den handen där. Ingen hjälp och jag åker som fyra, en plats från fina 6,5k $ och två platser från ett helt sjukt WSOP-paket till Main Event. Nära har aldrig skjutit så lite hare som nu.

Kommentarer
Postat av: dede09

Men Olof Palme fick dom...

2010-05-24 @ 07:51:40
Postat av: Optikern

Fan va kallt!

Du länka Dilbas blogg. Alltid lika kul att läsa hennes inlägg.

2010-05-24 @ 08:20:07
Postat av: Pokerstar

Faaan va kallt!!!

Lider med dig....

Men Diplomaten von Dybbenstein tycker till iallafall. Bra där...

Sen är det kanske inte Kubas eller Nordkoreas fel att det blev razzia, dock så är det Djurgårdens fel. Såg att det sart en Djurgårdare i styrelse för lotterinspektionen. Så jag får väl slå ned några Djurgårdare på gatan idag då...

2010-05-24 @ 09:08:02
Postat av: Hogge

Fy fan va surt. Lider med dig.

2010-05-24 @ 09:39:22
Postat av: dybban

Ja, den här bubblan kommer att sitta kvar i bakhuvudet ett tag. Försöker tänkta ut hur jag borde ha spelat sista handen, men kommer fram till att jag hade gjort likadant hundra gånger av hundra. Att spela 1010, med 25bb i stacken, på något annat sätt än all in mot knappens raise (4-manna) går inte. Eller?



Ja, allt är Palmes och Djurgårdens fel...

2010-05-24 @ 10:20:11
Postat av: Vigge

Ruskigt segt med turneringen men klockrena pikar till Lina och Dilba.



Som sagt bara väntat att det skulle bli tillslag på klubben som är mer i pressen än statsministern själv. Sen att ta upp det till en politisk fråga och jämföra med liberalism är ju bara att "leta efter en nål i höstack". I mitt tycke så är det deras egna fel, då mängder av olika spelare har bloggat om att dom spelat cashgame på krukan, och enligt dommen från Grebbestad så var det ju tuneringspoker dommen gällde, så att dom gör razzia är ju ganska självklart.

2010-05-24 @ 11:29:37
Postat av: Davve

Vilken site lira du wsop turren på?

2010-05-24 @ 11:48:33
Postat av: dybban

Vigge: Precis, det är ju ingen hemlighet att det spelas cashgame på krukan, eller att det serveras alkohol. Sen spelar det ingen roll hur trevliga klubbägarna är, eller hur mycket vi vill att klubben ska vara kvar. Alla inblandade visste att de gick på en skör tråd. Och tyvärr sprack den nu.



Davve: Detta kval var på Betfair. De har, likt många andra, ett 5-steps kval. 510$ är det sista steget. Själv började jag på steg fyra som kostade 60$ och kvalade mig upp.

2010-05-24 @ 12:05:29
Postat av: Anonym

Dilbas blogg?

2010-05-24 @ 16:23:33
Postat av: dybban

Jaja, nu har jag länkat till Dilbas blogg ute i kanten. Hon har ju dock fått sluta på Aftonbladet så snart lär hon byta bloggadress.

2010-05-24 @ 17:57:54
Postat av: Rocken roll j-o hörru hör av dig

2010-05-24 @ 18:49:38
Postat av: dybban

Tjena J-O!!!



Hoppas allt är bra med dig. När blir det ös i Värmland?

2010-05-24 @ 20:30:55
Postat av: dilba

Mäh! Jag sa ju att du missuppfattade mig med flit. Självfallet är det olagligt oavsett färg på marjoritet mandat. Men jag tror ju (om jag får gissa) att moderaterna har en större kärlek till att vilja avmonopolisera än Sossarna har.. Det var det jag menade. Och om du frågar mig så tycker jag att dom ska behålla styrpinnen inte främst på grund av det, utan för att jag tycker att dom gör skötandet av att få ordning på torpet bättre. Snälla försök ta in vad jag försöker säga i stället så slipper jag omtolkningar som jag inte kan stå för.



However.. fin blogg (får man skriva fin btw, tille en kille som verkar tycka att alla tjejer är samma lika ;) och kul blogg du har :)

Jag fattar dock nada av sportsnacket, men pokersnacket går in.



hugs



dilba

2010-05-31 @ 14:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0