Syn med AQo?

Jag var riktigt nära att kvala in till European Master Of Poker på Gran Canaria i kväll. Paketet var väl värt runt 2500 euro med hotell och resa.

Med sex säten, plus 1600 euro till sjuan, förlorade jag en stor pott med AK mot 10 4 all in pre när vi var tolv kvar. Blindsen var rätt höga så han försökte sno min bb. Blixtsyn så klart, men han drog in en runnerstege. Efter det lyckades jag dock dubbla med hjälp av lite dybban-tur och fick en ok stack igen.

Då kom en hand som var jäkligt lurig. Det var bara elva spelare kvar och vi spelade sexhandat. UTG höjer till 4,5k med blinds på 1/2k. Jag sitter på knappen och hittar AQo. Den ska såklart ingenstans så jag trebetar till 11.5k. Vi har båda runt 35k. Efter mig går dock en galen finne(det var han som hade 10 4:an) blixt allin, och UTG lägger sig. Finnen har också drygt 30k.

Nu satt jag i en jäkla sits. Pottoddsen är ju så fina att det börjar dregla i käften. Det kostar 20k att vinna drygt 50k. I en vanlig turre måste jag nästan syna. Men här räcker det ju att överleva till en sjundeplats. Vinner jag potten är jag nästan klar för ett paket. Men galen finne eller ej, kan han ha annat än topphänder med tanke på läget? Visst, han kanske hade kunnat ha JJ, i mina drömmar möjligtvis 10 10. Men det var verkligen en blixt allin. Inte en sekunds betänketid. Och jag tror knappast att han gör ett spel i det läget. Så jag lade mig. Rätt eller fel?

Med facit i hand var det verkligen fel för jag åkte bara några händer senare när jag med 18k (blinds 1,5/3k) ställde UTG med KQ och fick syn av en snubbe som riskerade 3/4 delar av stacken med A9o. Han kanske ska syna där, men det känns ändå surt att få den.

Jag såg dock sen att turren på Gran Canaria gick samma helg som "ROCK n ROLL – The Wildest Poker Tournament 2010" i Kumla. Så det var tur i oturen att jag inte lyckades kvala in. Den turren vill jag nämligen inte missa för allt smör i Småland. Eller parasolldrinkar på Gran Canaria.


Kommentarer
Postat av: Omalley

Jag hörde att du inte vågade anmäla dig till Kumla innan jag lämnade återbud.

Så farligt var det inte att du tog både mina inköpsmarker och rebuymarker förra gången. ;)



Ha så kul!

2010-01-15 @ 12:16:55
Postat av: Hasse

Jag tycker det är helt korrekt att folda. Just med tanke på att det är en satellit kan det till och med vara rätt även om du visste att han hade TT (pottoddsen gäller ju inte rakt av i de här lägena - har dålig koll på det där med ICM, men "magkänslan" säger att cEV minskar ganska markant i förhållande till $EV med bara 11 kvar) Dessutom har han nog, galen finne eller ej, hyfsat ofta nåt äckligt som AK eller QQ+ här som du ligger surt till emot.



Sen vet jag inte om jag gillar trebetten riktigt - hade man inte kunnat tänka sig push istället? Visst, om nu mr Crazy Fin har hittat stål så lär han ju syna och då är det ju trist, men då hade du iallafall satt pressen / valet på honom. Och hur mycket satt UTG med? Vad gör du om han ställer om? Om du känner att du tänker ta en syn där, så är det troligen bättre att trycka in allt själv först istället.

2010-01-15 @ 13:41:12
Postat av: dybban

Omalley: Va farao! Hur ska jag nu få ihop mina marker? Varför, varför, varför kommer du inte?



Hasse: Helt rätt tänkt med push där Hasse. I vanliga fall är ju push standard. Det är helt klart ett enklare spel. UTG hade exakt lika mycket som jag själv och var hyfsat aggressiv, så jag hade bestämt mig för att syna honom. Anledningen till trebet var väl just för att jag skulle kunna lägga om någon vaknade bakom med monster. Men i efterhand så är ju push det rätta. Man kan säkert få bort en hel del bra händer bakom på det sättet. Hade själv nog foldat 88-JJ och kanske till och med AK i det läget (kanske inte JJ och AK, men kanske =)). Samtidigt borde han pusha just AK om jag trebetar. Det är helt rätt tänkt att lägga över beslutet på någon annan.



Det blir bakläxa till nästa gång.

2010-01-15 @ 14:20:43
URL: http://dybban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0