Hur läser man ett vikingaskägg?

Jag har alltid sett upp till män i skägg. De utstrålar ett slags inre lugn och självsäkerhet blandat med en bit mystik. Vad finns där bakom ansiktshåret egentligen?

Jag är i valet och kvalet om jag ska odla ett eget. Just nu går jag i en mellanfas. Då det tar två veckor mellan rakningarna hinner jag få upp en ansenlig mängd vikingaskägg innan det ryker. (Ja, jag tycker man kan kalla det vikingaskägg eftersom det är rött.) Jag vet dock inte om världen är mogen för mitt röda burr? Och hur kommer det att påverka mitt pokerspel? 

Frågan är faktiskt relevant. Kommer skägget att hjälpa eller stjälpa min image vid borden. Hur ser pokerspelare på män med skägg? Tyder det på aggressivitet, tålamod eller bara "jag skiter i allt"? En grundregel när man spelar live bör ju vara att ha en image som egentligen inte alls stämmer överens med ditt spel.

Är du till exempel en fjunig 20-åring, det vill säga ett förmodat internetkid, bör du kanske spela extra tight då folk förväntar sig att du ska vara otåligt aggressiv. Är du istället en gravid 35-årig kvinna får folk en helt annan syn på dig och du kan säkerligen komma undan med fler bluffar med hjälp av en viss moderlighet.

Det gäller att vara medveten om sin image. Eftersom jag själv ser relativt ung ut hamnar jag nog ofta i internetkidfåran när folk ska läsa mig. Det drar jag inte sällan nytta av och får lättare betalt när jag sitter med nötterna. Men med skägg ser jag minst 3-4 år äldre ut. Kommer motspelarna då att placera mig i en annan kategori? Och i så fall vilken?

Det är något som jag måste tänka över innan jag börjar odla upp på riktigt. För ett vikingaskägg ska det bli, förr eller senare.

Kommentarer
Postat av: Optikern

Enda sen jag sig dig i helskägg den gången vi hälsade på dig i Chicago har jag undrat varför du inte skaffat det igen.

För fan du erbjöds ju ett modellkontrakt mitt på gatan!

Skaffa skägg!



För övrigt gjorde vi Pluras kungliga linssoppa igår. Smaskens!

2010-01-07 @ 14:16:55
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Det hade jag faktiskt glömt. Det måste varit för att hon inte såg så mycket av mitt ansikte. kvinnor gillar nog också mystik. =)



Pluras kungliga linssoppa lät mumma. Du får lägga upp veckan pluramat på bloggen så man kan härma.

2010-01-07 @ 14:57:33
Postat av: Minna

Jag har ju alltid förespråkat skägget, men vikingaskägg vet i tusan..

2010-01-07 @ 18:22:01
Postat av: Anonym

Hmmm, och när kommer intervju och stora släggan på Svenska Spel om din vinst i SR? Än så länge så står det ju bara att SvS lägger SR på is tills vidare, gammal intervju med Bosse Svensson och inget mer. Känns som att Sverige rankingen är ganska lågt prioriterad hos Svenska Spel!

2010-01-08 @ 13:53:12
Postat av: dybban

De har sagt att de kommer att höra av sig efter den stora årsfinalen på måndag med över 400k i prispotten. Då får vi se vilka överraskingar som väntar...



Enligt SvS så jobbar de just nu på en del förbättringar med rankingen och kommer att köra igång den inom kort. Så var inte orolig. =)

2010-01-08 @ 16:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0