Vem sa att pokern var död?

Helgen har varit fullspäckad. Den har bestått av sport, musik och poker. Vi kan börja med det dåliga.

Fredagens seriefinal borta mot Anneberg gick åt pipan. Själv fick jag en lårkaka efter tio minuter där jag sprang runt på innermittfältet. Jag vet inte om det var en diss från tränaren men i halvlek blev jag nedflyttad som vänsterback. Är det inte där man brukar sätta sin sämsta spelare? Är dybban en vänsterback?

Till råga på allt hade hemmalaget en fanatisk fanclub som blåste i såna där förbannade wovovzelasazelas, ja det går ju inte ens att stava till. Det var dock lite kul när jag såg att det var en pokerkompis från klubben, Viktor, som stod för det mesta av blåsandet. Han är tydligen lika galen på läktaren som vid pokerbordet.

Med en ond kropp blev det sen Way Out West i Göteborg för hela slanten. Härligt. Mitt i natten på lördagen kom vi fram till att det var dags för ett kasinobesök. Hög på livet, och jäger, spelade jag varenda hand och det var väl egentligen bara en tidsfråga innan jag skulle gula. Men ibland vill pokergudarna annat.

Med 4,5 k i stacken utspelade sig denna hand på 20/20. Tidig position höjer till 140, en storfisk synar bakom och jag (sista idioten) trebetar med J8o upp till 440 på knappen. Första spelaren foldar, fisken synar. Flop 6 6 J. Han checkar, jag betar 500. Då slår fisken blixtsnabbt om till 1300. Jag tror inte en sekund på att jag ligger under. (Det gör man väl aldrig när man är lite på lyset?) Visst, han kan ha en bättre knekt, men jag satte honom på ett pocket mellan 22-1010. Mina analyser just då hade säkerligen en del att önska, men jag ställde all in. Replik. Blixtsyn!!!

Han täckte mig så det var bara att inse faktum att jag hade skitit i det blå skåpet. Hade han till och med en sexa? Slowspelat AA? Turn och river blankar. Och jag slänger generat fram min skräphand. Fisken slänger då upp A7. Han hade gjort en klassisk bluffsyn. Vem sa att pokern var död?

Efter det så kom Optikern och ville dra hem. Rouletten hade lekt med honom ordentligt och lagt upp rött nummer nio gånger på raken. Optikern gillar svart. Jag bestämde mig för att inte utmana mitt sviktande omdöme mer och följde med ut i natten. Det är inte ofta, men ibland lyckas jag sluta på topp. Dybban är banne mig ingen vänsterback.

Mer fyllepoker här.

Kommentarer
Postat av: Victor AGIF!!

Hej! Kul med lite fotboll i bloggen! Du va ju bra som fan och ditt frisparksmål va ju placerad med grym känsla! (Gillar att du nonchalant vänder dig om och börjar jogga mot mittcirkeln innan bollen ens gått i mål, du vet liksom att den sitter, sånt är knäckande;)). Träna med AGIF nästa säsong? Take care!

2010-08-16 @ 14:22:27
Postat av: dybban

Ni hade ändå årets bästa klack.=) Kul när det kommer lite folk. Nu är ni ju klara för uppflyttning med. Grattis! Får se om jag orkar spela alls nästa säsong. Man blir ju knappast yngre, och kroppen är inte vad den borde. Men om ni lovar att jag slipper vänsterbacken så finns ju ändå chansen för AGIF. ;)



Ses vid pokerbordet! Ha de bra.

2010-08-16 @ 14:54:37
Postat av: Daniel

Är du lagets sämsta spelare? Om ja, då är du vänsterback. Om nej, då har tränaren inget i division sex att göra.

2010-08-16 @ 18:54:42
Postat av: Anonym

Nu är väl jag inte helt neutral i detta svar, men låt mig uttrycka mig så här: Hade jag varit lagets sämsta spelare i ett divison sex-lag, så hade jag nog inte fortsatt med fotboll. Tränaren får du snacka med själv. ;)

2010-08-17 @ 00:15:20
Postat av: Optikern

Dybban är bäst i laget. Iallafall på att lunka sakta och knyta skosnörena. det har han övat på i nästan två decennium.

2010-08-17 @ 07:54:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0