Två svar

Det finns två frågor folk brukar ställa när de får reda på att jag spelar poker.

- Hur länge har du spelat?
- Hur mycket har du vunnit/förlorat?

På den första frågan svarar jag alltid fel. Det känns som om jag bara spelat poker i något år. Men när jag tänker efter är det nu närmare fem år sedan jag började spela på nätet. Min systers dåvarande kille introducerade mig för spelet och med hans hjälp lyckades jag vinna 1000 kronor i min första turre. Kärlek vid första ögonkastet. Jag var fast. Under dessa fem år har jag spelat väldigt mycket poker, mest på nätet men även en del live, så jag är nog mer rutinerad än vad jag själv inser.

 

Så till inkomsterna. De första tre åren spelade jag nästan bara turrar och gick nog plus mellan 200 000- 300 000 kr sammanlagt. Inte så dåligt för en amatör som levde på studiemedel. Jag var dock en rätt medioker spelare. Men i turrarna räckte det långt att spela tight och vänta på bra händer. Jag minns fortfarande min första vinst. Jag hade inte ens internet i min lägenhet då, så jag satt på Högskolan i Jönköping under nätterna och spelade. Att få vinna den där 10-dollars-turren med ett par 100 spelare kändes i hela bröstet. Som en första kärlek, eller bergochdalbanan. Det första jag gjorde var att ringa farsan mitt i natten och berätta. Som om han hade blivit farfar eller nåt. Och de 6000 kronorna jag vann, en månadsinkomst, var verkligen mycket pengar.

 

Denna månad firar jag lite av ett jubileum då det är två år sedan jag började föra statistik på mina vinster och förluster. Av dessa 24 månader kan jag, inte utan stolthet, konstatera att jag har en minusmånad, en plusminusnollmånad och 22 plusmånader. Min bästa månad plusade jag 115 000 kronor, medan backmånaden hamnade på modesta 6 000 kronor.

 

Medelinkomsten per månad har sjunkit en del detta året då det blir allt svårare där ute. Framför allt har jag inte lyckats ta hem några stora turneringsvinster. Snittet ligger strax under 30 000 riksdaler i månaden. Jag är dock glad för varje krona plus jag går, för jag ser mig fortfarande inte som någon vidare pokerspelare. Omedvetet tror jag nog innerst inne att jag haft en ofantlig tur. Samtidigt är statistiken på min sida. Men det var ju någon som sa att det finns tre sorterts lögner: lögn, förbannad lögn och statistik. Så jag vet inte vad jag ska tro.

 

Eftersom jag arbetat heltid under denna tid, så är jag dock inte så beroende av pokerinkomsterna. Det är väldigt skönt. Och kanske en nyckel till min relativa framgång. Jag har heller aldrig tagit några skott på högre nivåer, utan hållt mig där nere där jag har fått för mig att jag är vinnande. Om jag är feg eller ekonomisk får andra avgöra. Där har ni iallafall svaren.

 


Kommentarer
Postat av: Glasögonormen

Ja det beröma Dybbanflytet rår ju ingen på...

Byta fem kort i mörkpoker och få stege tvågåner på en kväll talar sitt tydliga språk.

2009-09-22 @ 16:35:32
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Precis. Ingen rår på dybbanflytet. På lördag kommer det antagligen skörda många offer...

2009-09-22 @ 17:26:17
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Optikern

Troligen... Själv lär jag ju sätta badbeatvinsten :)

2009-09-23 @ 08:44:01
URL: http://optikern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0