Inbillningssjuke dybban

Ikväll är det fotbollsturnering i Bodafors med mitt nya fotbollslag Höreda. Som nyförvarv och gammal poängkung förväntas jag spela i förstauppställningen och producera mål. Men jag känner mig lite krasslig. Som tonåring hade jag inte missat en fotbollsmatch om jag så hade fått bägge fotknölarna kapade av en bandsåg. Nu är jag nära att tacka nej för att jag fryser, huttrar, känner mig "febrig" och har ett obehagligt "kli" i halsen.

Det värsta är att jag inte själv vet om jag är sjuk eller inte. Är det inbillning för att jag inte orkar hänga i Bodafors gympahall en hel fredagkväll, eller är jag verkligen sjuk? Jag känner mig som en gammal hypokondriker.

Jag måste känna efter lite till. Jo, men det trycker ju i bröstet. Host. Och jag är ju faktiskt hes. Ge mig en diagnos då!

Dessutom har jag förnedrat mig med att gå in på massa fjortisbloggar den senaste tiden. Var inne på en blogg där en ung tjej skrev om sverigedemokraterna. Hennes tolkning att detta parti inte hade några rasistiska åsiker tog eld i huset. Det värsta var att hon fick medhåll från många. Jag blev skogstokig och började skriva en massa propaganda till personer som inte hade "alla bestick i lådan" som optikern hade sagt. Det var den arbetsdagen. Men vad gör man inte för demokratin....


Kommentarer
Postat av: Minna

ja simon han engagerar sig minsann =)

2009-01-16 @ 13:40:40
URL: http://unbellodia.blogg.se/
Postat av: Optikern

JA se Dybban. Klart han är sjuk, gubbsjuk med tanke på fjortisbloggarna han hänger på. ELler bara gringubbsjuk. Hanna säger ju alltid hur jag beter mig som en gammal gubber som skäller på alla tonåringar som spottar på spårvagnen och sätter upp fötterna på sätet. Säga vad hon vill med man har all rätt o skälla ut parasiter som förpestar tillvaron!

Det roliga är att de själva förhoppningsvis anser hur jädra korkade de va när de väl växt upp!

2009-01-16 @ 14:05:47
Postat av: Optikern

Men men, en annan föddes ju gammal som min chef Thomas säger...

2009-01-16 @ 14:06:32
Postat av: Jenny

Det var ett högst ärligt svar, vad man (dvs generellt) anser om rasism och raser bryr jag mig speciellt inte mycket om. Faktiskt nästan ingenting. Vad som intresserade mig i detta var hur en ström av klassiska "SD är rasister"utrop hamnade på en blogg jag besökte. Det är ingen faktarelaterad åsikt, och jag tycker att det är hemskt irriterande med folk som sprider lögner. Man får för allt i världen tycka vad man vill, men man ska ge fan i att sprida lögner.



"Och att det är helt ok att öppet propagera och förnedra andra med dessa åsikter."



Ja, det tycker jag. Jag vill leva i en värld där man har rätt att tycka vad man vill. Man ska ha rätt att vara muslim och hedra en bok som rättifärdigar kvinnomisshandel och våldtäkter. Likväl ska man ha rättigheten att se människoraser, eller inte se några alls. Jag vill inte leva i en värld där man blir tvungen att tycka något som man nödvändigt inte tycker, det är dock någon som kommunismen förespråkar, och som man defintitivt märker av ute i samhället.



"När i hela friden blev det ok att utrota någon i Sverige? De rikaste personerna i Sverige har haft det bra här sedan urminnes tider. Och så kommer det antagligen att fortsätta. De rika blir rikare."



Jag ska förstås vara tydligare.

Det är betydligt mer accepterat att vara kommunist och hata de rika, än att vara nazist och hata andra etnciteter. Att sen de rika blir rikare handlar väl mer om naturligt urval...





Att jag tar för givet att du är vänsterlagd är förstås för att du så kraftigt tar avstånd från nazism men knappast fördömer kommunismen. Jag fördömer dem båda men bara för att kolla grundläggande, de båda ideologierna påmminer om varandra i hög grad bortsett från att kommunismen dödat 60 miljoner fler, samt att det är helt okej att kalla sig kommunist.



Jag tycker att det är hyckleri och dubbelmoral.





Vart jag står politiskt är förstås min ensak... men som svar på din fråga, är förstås lagd åt höger.

2009-01-16 @ 16:07:50
URL: http://vinterstormar.blogg.se/
Postat av: dybban

Jag ska fatta mig kort, för nu ska jag iväg och spela fotboll. Jag förstår helt enkelt inte varför du tar sådana groteska åsikter i försvar? Man kan kan ju diskutera i all oändlighet om att man ska få ha vilka åsikter man vill. Men när dessa åsikter, följs upp av handlingar som kränker, dödar och förpestar världen så förstår jag inte varför man, som du, tar dem i försvar. Det räcker väl med att man faktiskt får tycka så?



Det samma gäller självklart kommunismen. Anledningen till varför jag ändå ser en skillnad mellan kommunism och nazism är att kommunismen någonstans bygger på en fin tanke om att alla ska leva i gemenskap, med samma rättigheter och resurser. Det är helt klart en utopi som aldrig kommer att bli verklighet men tanken är fin, även om den är naiv.



Att kommunismen sen har blivit "drabbad" av maktgalna ledare som inte alls lyckades med sitt uppdrag, d.v.s avveckla sig sjävla, och istället mördade miljoner människor är en annan sak. Nazism bygger ju däremot på rent onda åsikter om att alla inte är lika mycket värda vid födseln.



Nja, det blev inte så kortfattat. Och mycket finns kvar att säga. Hasta!

2009-01-16 @ 17:01:05
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag försvarar nödvändigtvis inte nazism, däremot ser jag dubbelmoralen i att förkasta nazism samtidigt som man hyllar kommunism.

Jag tror nämligen inte att de flesta är speciellt bildade i detta ämne eftersom grundskolan knappt behandlar kommunism, men andra världskriget och nazityskland får man läsa om i flera omgångar. Det är hyckleriet, inte ideologierna, som intresserar mig.



Du skriver att kommunism bygger på en fin tanke, jag tycker personligen inte att det är en finare tanke än nazism. M.a.o tycker jag inte att varken eller har några "fina tankar", de är odemokratiska, dikaturiska, omoderna och frihetskränkande ideologier, båda två.





Vi skiljer oss i våra åsikter även här. Du skriver, enligt min uppfattning, beklagligt om kommunismens otur och hur maktgalna ledare förstörde. Nazism skriver du istället och beskriver som "rent onda åsikter".



Kommunism för mig är lika vidrigt, om inte vidrigare, än nazism. För dig är det uppenbart tvärtom. Du har fått förklara dig, och jag har fått förklara mig. Vi är oense.



Finns det inget du vill tillägga så skulle jag förklara oss färdiga nu och här, ha det så trevligt på fotbollen.

2009-01-16 @ 17:14:14
URL: http://vinterstormar.blogg.se/
Postat av: Hanna

"Jag vill leva i en värld där man har rätt att tycka vad man vill. Man ska ha rätt att vara muslim och hedra en bok som rättifärdigar kvinnomisshandel och våldtäkter."



Jag skulle bara vilja fråga jenny om hon har läst koranen. Jag har själv inte läst den men är samtidigt väldigt skeptisk till att den rättfärdigar kvinnomisshandel och våldtäkter.



Sedan skulle jag vilja ge en definition på kommunism åt Jenny, visserligen från wikipedia (hade inte riktigt tid att vara källkritisk) men väl en definition.



"Kommunism (från franskan: communisme och ytterst av latin: communis, gemensam) är en benämning på flera närbesläktade idéer om att produktionsmedlen i ett samhälle bör vara gemensamt ägda. Inom marxismen är det också benämningen på det tillstånd i samhällsutvecklingen där klasserna och staten upplösts och produktionsresultatet fördelas åt alla efter behov."



I denna definition tycker i alla fall jag mig läsa ut "en fin tanke" som Simon säger. Kommunismen har helt klart inte fungerat i praktiken och tyvärr har den på grund av maktgalna ledare blivit missförstådd och orsakat fruktansvärd förintelse av människor, till och med i högre grad än nazismen, precis som Jenny säger, trots det anser inte jag att tanken är av ondo i grund och botten.



Nazism däremot (även denna definition från wikipedia) tycker jag mig se ett mer ont uppsåt i:



"Nazism (tyska: Nationalsozialismus), egentligen förkortning för nationalsocialism, REFERERAR FRÄMST TILL DEN IDEOLOGI OCH DE PRAKTISKA AKTIONERNA GENOMFÖRDA AV REGERINGEN I TYSKLAND MELLAN 1933 och 1945, en period även känd som Nazityskland eller Tredje riket, då landet styrdes av Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP).[1][2][3][4] Nazism var den främsta formen av nationalsocialism som växte fram efter första världskriget, och anses generellt vara en form av fascism"



(röstade blått i förra valet, så detta inlägg är inte likvärdigt med att jag stödjer ideologin kommunism..)

2009-01-16 @ 22:35:22
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Du är klok du Hanna. Det är därför jag gillar dig så mycket. =)

2009-01-17 @ 09:31:41
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Redaktörn´

Måste säga att du var grym i år igen som programledare för P3 guld!

2009-01-17 @ 22:36:16
Postat av: Redaktörn´

Måste säga att du var grym i år igen som programledare för P3 guld!

2009-01-17 @ 22:36:37
Postat av: jennie

Du har fått en utmärkelse av mig så gå in på min sida och kika :)

2009-01-18 @ 12:32:46
URL: http://jennieskriver.webblogg.se/
Postat av: Optikern

Jag tycker även att du är grym på MTV

2009-01-18 @ 16:36:34
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Redaktörn och optikern är inte kloka...

2009-01-22 @ 16:23:08
URL: http://dybban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0