En samlare av rang

Jag spelade ett sällskapsspel hemma hos optikern i helgen som tankarna inte kan släppa. Det gick ut på att man skulle numrera olika personers personlighetsdrag från 1-4. Till exempel snål. Är man riktigt snål får man en 4:a, och är man givmild blir det en 1:a. Alla sätter betyg och om majoriteten stämmer överens med den poäng du satt på dig själv vinner man.

Hur som helst lärde man sig väldigt mycket om både sig själv och andra genom spelet. Det var speciellt ett personlighetsord som jag verkligen fann att jag är. Samlare. Jag är en solklar fyra. Det var inte många andra som satte en fyra på mig, men efter att ha argumenterat väl fick jag faktiskt optikern att byta sin 3:a mot en 4:a. Jag har nämligen svårt att slänga ens ett par gamla håliga kalsonger eller en urtvättade t-shirt.
- Man kan ju faktiskt ha dem att träna i!
Dessutom äger jag en av Sveriges största samlingar av Mike Modano-hockeybilder (cirka 250 st). Bara det är ju en bedrift.

Min samlarskalle har jag definitivt fått av min far. Jag glömmer aldrig när jag samlade på fotbollsbilder i mellanstadiet. Det var sådana där klisterbilder man satte in i album. Mitt första fullsmackade album är från VM -90 (då var jag bara 8 år). Anledningen till att jag ofta kunde stoltsera med att ha klassens mest välfyllda fotbollsalbum är farsan. Han tyckte nämligen det var lika kul att samla på bilder som jag. Jag minns speciellt en gång när han 1994 ( Innan "gräva guld i USA -VM") helt oanonserat dök upp under en av mina gymnastikletioner och frågade läraren om jag fick gå undan från lektionen ett tag.
-Jag har något viktigt att berätta...

Jag såg direkt att det var något stort då han hade något vilt i blicken. Vi går undan och jag ser hur farsan nästan spricker av upphetsning innan han får ur sig.
-Kolla! Jag har fixat Van Basten! och sträcker fram fotbollsbilden.
Holländaren Marco Van Basten var dåtidens fixsstjärna och var en av få som fattades i mitt klisteralbum. Jag blev givetvis eld och lågor och mycket tacksam (tror till och med jag slängde mig i hans famn och gav honom en kram). Då var han världens bästa pappa. I efterhand kan man ju däremot fråga sig om samlandet inte gick lite över gränsen för farsan. Jag menar rusa in med glasartad blick under sonens gympalektion för en klistetbild är väl att ta i?

Efter det har farsan dessutom, i smyg för morsan, samlat på hockeybilder. En jul fick jag och syrran en hel serie var med flera hundra bilder i varje. Det var rätt roligt. Jag hoppas faktiskt att jag blir lika galen när jag blir gammal.

1994 var Marco Van Basten fotbollsbilden alla ville ha.

Marco Van Basten

Kommentarer
Postat av: Optikern

Ja sådan far, sådan son. Eller är det sådan tint, sådan tint?

2009-01-20 @ 13:53:56
Postat av: dybban

Sådan tint, sådan son tror jag stämmer bäst...

2009-01-20 @ 14:45:07
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Monica

Angående rasism. Jag anser att man får ha vilka åsikter som helst :) Det är fritt o tänka och tycka. :) Men det beror på defintionen utav rasist. Är rasist en som härjar och bråkar? Eller är en rasist bara en person som råkar inte tycka om vissa människor? Om det är en rasist som vet va han borde göra och inte borde göra, alltså har någon vett överhuvudtaget då respekterar jag den :) Jag respekterar helt enkelt folk som har respekt för andra vare sig de är rasister eller inte.

2009-01-20 @ 18:22:47
URL: http://monicali.blogg.se/
Postat av: jennie

Rasism, rasdiskriminering kan jag för allt i världen inte koppla ihop med en människa som har respekt för andra! Monicas kommentar måste vara ett skämt.

2009-01-20 @ 21:43:36
URL: http://jennieskriver.webblogg.se/
Postat av: dybban

Monica: Du säger att du respekterar människor som respekterar andra. Att ha mage att se ner på andra människor på grund av hudfärg kallar inte jag respekt. Att vara rasist betyder väl just att man INTE respekterar andra människor? Ditt resonemang gör mig snurrig, mycket snurrig.

2009-01-20 @ 22:49:09
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: dybban

Jennie: Jag tror tyvärr inte att det är ett skämt, även om man innerligt hoppas att så är fallet...

2009-01-20 @ 22:54:29
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Optikern

Trodde du skulle komma topp 5 igår men såg du kom 27:a. Vad hände?

2009-01-21 @ 08:15:03
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Det var sjukt. Var chipetta i en turre på unibet när det var runt 30 kvar och låg trea i sverigerankingen vid samma antal. Men sen förlorade jag typ alla händer jag spelade. Inga konstigheter egentligen. Var cionflips QQ VS AK I Sverigerankingen så var jag nere på medelstack. Sen synade jag en all in i big blind med KQ mot en galning på knappen som ställt tre händer i rad. Han hade dock A6o å så var man short. Ställde sedan med 5 bb och åkte ut...så är det. Men jag är inte så ledsen. Spelade ju på en liten frirulle efter den där nöthanden med Q6. Jädrar va sur han va...

2009-01-21 @ 08:45:04
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Optikern

Hehe det va fantastiskt roligt. Skönt att du hade Don på din sida!

2009-01-21 @ 11:35:40
Postat av: dybban

Haha. Ja, verkligen. Höll ju på att bli blixtavrättad. Men man måste ju våga göra lite galna spel ibland. Särskilt när man har dybbanflytet i ryggen...

2009-01-21 @ 12:46:40
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Optikern

Hanna blev så ledsen när de va elaka mot lille Dybbis. Därför kände jag att jag fick gå in och hjälpa den stackars försvarslösa hinden.

Sen fick jag pedagogiskt förklara att lille Dybbis redan fiskat in halva sin stack på sitt mellanpar som faktiskt kunde varit bästa handen. Eftersom Dybbis spelar för att vinna så måste han syna där och sen skötte Dybbanturen resten.

Inte exemplariskt men ack så vackert!

2009-01-21 @ 13:23:40
Postat av: Monica

Jag förstår inte dig riktigt heller. Du blir "upprörd" bara för att jag har en åsikt som inte liknar din. Första steget till att få sin egen åsikt framförd det är att själv också kan förstå de andra! Jag menar bara att allt är inte bara indelat i gott och ont. Det finns två sidor av allt och jag har tendensen att säga emot andra. Om du säger att rasisterna är så j*vla hemska så måste jag ju självklart säga emot. Försöker bara att se saker från alla håll. Det är inte så att jag står på rasisternas sida heller. Jag dömer efter folks handlingar inte efter deras åsikter! En rasist kan vara en god vän, underbar man och en snäll fader. Han kan vara trevlig och inte alls våldsam. Däremot finns det antirasister som skriker och tvingar på sig andra deras åsikter med våld. Man ska inte dra alla rasister över en kam precis som alla rasister inte heller borde dra alla utländska/invandrare över en kam! Och innan man bör tala om för rasisterna om det så borde man själv har lärt sig det först.

2009-01-21 @ 23:38:13
URL: http://monicali.blogg.se/
Postat av: Monica

Man kan faktiskt ogilla något och ha respekt för det iallafall xD Haha sorry om jag gör dig förvirrad. Är så hemsk dålig på att förklara :)

Jag gillar t.ex. inte punkmusik, men jag respekterar punkbanden för det dem gör och människorna som gör det. Kanske var ett dåligt exempel :) Jag kan känna så i alla fall, men jag kanske bara är knäpp. hehe

2009-01-21 @ 23:48:06
URL: http://monicali.blogg.se/
Postat av: Minna

du glömde din mobil... ring mig. puss

2009-01-22 @ 08:34:25
URL: http://unbellodia.blogg.se/
Postat av: dybban

Minna: Jag kan väl inte ringa utan telefon. =)



Monica: Din sista mening satte huvudet på spiken tror jag.

2009-01-22 @ 09:11:05
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: j

2009-01-22 @ 09:28:12
Postat av: jennie

tycker inte att en människa med dom åsikterna är värd respekt oavsett om dom slåss, är en bra familjefar eller en god vän.

2009-01-22 @ 09:30:11
URL: http://jennieskriver.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0