Att bita sig i foten

I går skrev min blaska en intressant artikel om en medelålders man från Forserum som var fly förbannad på svt. Anledning var att han ringt in och röstat på dansbandskampen. Inte en gång, inte två gånger, utan 200 gånger på en enda kväll.

Efter en timmes röstande nollställde svt räkenskaperna och det var dags att rösta igen. Då blev gubben tokig. Nu var han tvungen att ringa in och rösta på sitt favotitdansband igen. Det tyckte gubben var vilseledande.

Visst jag kan köpa hans resonemang men i vissa fall kan det nog vara klokast att hålla käften, även om man blivit orättvist behandlad. Man kan dra till med en massa gamla fina ordspråk i detta läge. Jag skulle vilja säga att han biter sig själv, rätt rejält, i foten. För det är ju knappast svt som framstår som efterblivna av denna artikel...

Eller ni kanske också hör till de maniska röstarna? Min fru gör det i alla fall. Hon tycker inte ens att man ska få se programmet om man inte röstar. Och jag som trodde att tv-avgiften var nog...

Kommentarer
Postat av: Optikern

Det är skönt att man inte inte har någon TV så man slipper detta tjafs. Anledningen till att jag inte har någon TV är just den dyra licensen.

Men man kan nog säga att mannen som inte har alla bestick i lådan kanske inte har plogat hela vägen fram. För hur i helvete kan man va så dum att man röstar 200ggr på en kväll. Är inte avgiften typ 9.90:- per röst?

Faktiskt dummare än den tjejen som blev galen i Johan Palm i Idol (som jag såg på Youtube, inte på TV).

2009-01-15 @ 20:21:44
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Vad jag minns så har optikern en alldeles utmärkt vacker liten svart pjäs som han brukar glutta en massa serier på. Men det kanske inte är någon tv? Att lägga 2k på dansbanskampen får väl ändå ses som en ordentlig bad beat. Då fiskar jag hellre bort dom på Omaha.



Alla bestick i lådan =)

2009-01-15 @ 22:43:20
Postat av: Optikern

Hrrm! Det finns ingen TV i mitt hem och därmed basta. Tänk om någon av de nya nätspionerna (http://www.expressen.se/prylar/1.1433256/yrke-natspion) ser detta. Då kanske de informerar Radiotjänst och då blir jag granskat för ett brott jag icke begått.

Du ljuger för mycket Dybban!

2009-01-16 @ 08:40:42
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: Fassan

Så sant som det är sagt Optikern. Dybban ljuger för mycket. Problemet är att han bara tycker det är trevligt och klädsamt... och att alla som inte känner till sanningen tror att han presenterar den.

2009-01-16 @ 08:59:30
Postat av: dybban

Ursäkta, jag måste ha misstaget mig. Sanningen är ju inte alltid vad man själv tror. Ibland kan sinnena spela en ett spratt. Det måste varit rödvin...

2009-01-16 @ 09:01:18
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: dybban

Men nu tycker jag fassan går lite väl långt. Ibland har även dybban rätt och andra fel...

2009-01-16 @ 09:02:56
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej.

Tack för erbjudandet men jag spelar inte tvspel, tar m.a.o hellre emot kontanter, eller för allt i världen. Behåll dem själv.



Rasism är att dela mellan de sk. människoraserna (som är högst omdiskuterat, finns olika människoraser? Arter kanske är mer passande?) hurvida man då ställer exempelvis afrikaner som högst värderad människosläkte eller för den delen längst ner är irrelevant. En rasist delar efter etnicitet. Vad man tycker om detta bryr jag mig inte riktigt.



Nazism eller nationalsocialism, är väl som mest känd från andra världskriget. Finns utspridd i världen idag men inget land styrs av det. Nazismen dödade judar, zigenare, handikappade och oliktänkande, runt 11 miljoner dödades. Idag är det straffbart i Sverige att bära hakkorset, och det är ytterst föraktat att vara nazist. Man får lagligen vara det, men att yttra sina åsikter kan sätta än i fängelse för hets mot folkgrupp och dylikt. Väldigt konstigt tycker jag.





Kommunism, helt socialt accepterat, vi har ett parti i riksdagen där partiledaren kallar sig kommunist offentligt. Kommunistiskt styre finns dessutom i flera länder, än idag.



I Kina har 70 miljoner (ev. fler) dödats sen 1900talet. 20 miljoner dog i forna Sovjetunionen, 2 miljoner i Nordkorea, 2 miljoner i Kambodja, 1 miljon i Vietnamn, 1 miljon i de kommunistiska östeuropeeiska länderna, 1,5 miljoner i Afrika, 1,5 miljoner i Afghanistan och ytterliggare tusentals i Sydamerika. Vilka var det som fick sätta livet till? Jo oliktänkande och rika.



Och det är väl lite där skon klämmer, i PKSverige får man absolut inte värdera folk efter etnicitet, men det är fritt fram att utrota folk med ekonomiskt högre standard än den övriga befolkningen.



Slutsats. Det är förstås en smakfråga, i mina ögon är kommunismen "värre" än nazisim. Kommunismen är betydligt mer utbredd, den är betydligt mer socialt accepterat (det är det mest skrämmande) och den har en helt ohållbar ideologi.







Är varken nazist eller kommunist m.a.o.

Hoppas du fann mitt svar tillfredsställande, detta är något du antagligen redan visste. Och det förvånar mig inte det minsta om du fortfarande ligger till vänster efter detta.





Have a nice life.

2009-01-16 @ 12:50:24
URL: http://vinterstormar.blogg.se/
Postat av: dybban

Det var ju ett långt och fylligt svar. Det gör mig dock inte särskilt mycket klokare på dig.



"En rasist delar efter etnicitet. Vad man tycker om detta bryr jag mig inte riktigt."



Du bryr dig om vad folk tycker om detta? Det är väl just det du gör. Du verkar ju ha en rätt stor förståelse för att en del personer tycker att vissa människor är bättre än andra på grund av färg på skinnet. Och att det är helt ok att öppet propagera och förnedra andra med dessa åsikter.



"i PKSverige får man absolut inte värdera folk efter etnicitet, men det är fritt fram att utrota folk med ekonomiskt högre standard än den övriga befolkningen."



När i hela friden blev det ok att utrota någon i Sverige? De rikaste personerna i Sverige har haft det bra här sedan urminnes tider. Och så kommer det antagligen att fortsätta. De rika blir rikare.



"Och det förvånar mig inte det minsta om du fortfarande ligger till vänster efter detta."



Jag är inte politiskt aktiv. Förstår inte varför du automatiskt tror att jag är vänster bara för att jag värnar om allas lika värde? Är uppväxt i ett småborgligt hem. Humanist är väl snarare rätt ord.

Dig kan man väl däremot klassa som sverigedemokrat?

2009-01-16 @ 13:29:20
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Optikern

Vad är historien bakom detta?

2009-01-16 @ 14:03:15
Postat av: dybban

Historien är lång. Du får knappa dig fram i bloggvärlden och luska ut. Främst handlar det om att jag inte kan hålla käften och inte orkar med en massa knattar som springer runt och leker sverigedemokrater...

2009-01-16 @ 14:09:55
URL: http://dybban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0