- Iskall eller hjärndöd?

Hur är det med den där jädra pulsådran på halsen? Dunkar den? Näe, den här snubben är ju helt nollställd. Han rör inte en fena. Är det för att han är iskall eller hjärndöd? Vet han överhuvudtaget vad han har för kort just nu? Åhhh, jag hatar att behöva lägga bra händer! Jag måste syna. Neeej, men kom igen? Hur ska jag kunna syna? Jag slår ju bara en bluff. Förra gången visade han stål. Men sen har han gjort samma brutala spel två gånger emellan. Kan en människa ha sånt flyt med korten?
- Time!
- Du har en minut att bestämma dig från och med nu...

Men visa något då? Har du käkat valium? Inte en min. Ögonen bara svarta som på en mört. Och du ser alldeles för bekväm ut. Som hemma i soffan med en grogg. Jag är en sån fisk. Orka folda igen. Jag synar. Nej. Han måste ha ett set. Måste. Måste. Jag är ju iallafall kvar om jag foldar. Ok. SKit i det.
- Fold.

Gårdagens 2k Deepstack på Cosmopol gick mest åt att folda bra händer. Det började med när jag tvingades lägga KK på brädan J J 6 mot två spelare. Jag hann dock tappa 4k av min stack på 10k innan jag fattade att jag låg låångt efter. De andra två hamnade all in med J9 och 66. En halvtimma senare hade jag jobbat upp mig till 13k och var med igen. Då kom handen som jag beskriver ovanför:

En spelare som uppenbart var en halvtaskig seminybörjare limpade väldigt många händer. Han hade dock en rätt stor stack efter att ha limpsynat en raise med QJo och floppen kom Q Q K. Motståndaren Erras kunde inte lägga AK efter att vår vän slog om stenhårt på floppen och gick all in utan att blinka på turn. Efter det hade han gjort samma sak två gånger till. Limpsynat, slagit om bet på floppen och betat ut tungt på turn. Vad han hade då står dock skrivet i stjärnorna?

Med blinds 200/400 limpar han ännu en gång. Alla lägger sig fram till mig på knappen. Med KQs höjer jag till 1200. Alla lägger sig utom vär vän som självklart synar. Flopp 3 7 Q regnbåge. En tidig julklapp. Han checkar, jag betar 1500. Han slår om till 3500! Jag hinner inte ens tänka efter innan jag synar. Turn blank 8. Han betar ut 5k. Det är fold eller ställ som gäller. Här är ju frågan vad farao han kan ha? Lägg nu till att han är en amatör. Överspelar han en hand som han tror är bra. Har han nöt igen? Eller tokbluffar han efter att ha blivit övermodig? Jag trodde inte att han tokbluffade. Men med tanke på att det inte låg ett enda drag ute så var det en oerhört svår fold. Kanske ett stort misstag, det får jag aldrig veta. Vad hade ni gjort?

Med tanke på hur snabbt han betade, till synes utan att tänka eller vara nervös så blev det fold ändå. Genom åren har jag sällan sett amatörer göra sådana brutala bluffar. Nio gånger av tio ligger man efter. Troligen satt han med 33 eller 77. Kanske hade han AQ. Amatörer limpar AK-AQ oftare än man kan tro.

Med 6 k lyckades jag dock åter vända på matchen. Med 17 kvar av 40 var jag uppe på 20 k, runt medel. Då fick jag ett ryck och skulle växla tempo när jag satt i position. Höjde med K9 på knappen. Fick mörkarna 300/600. Höjde återigen med 910s på cut off, fick mörkarna igen. Tredje handen vek jag upp AQs. Höjde så klart igen till 1600. Får syn av knappen och big blind, en duktig rutinerad spelare slår upp till 6k. Jobbigt. Det är ju helt klart ett perfekt squeezplay-läge för honom efter att jag höjt tre gånger på raken. Eftersom han är en tänkande spelare var det till och med stor chans att han gjorde ett move. Så jag ställde för 22 k. Knappen vek snabbt. Och big blind som hade runt 30 k började tänka. Jag var så klart nöjd att jag inte fick blixtsyn. Då kanske min read var rätt.

Efter en stund synade han dock med JJ. Det var jag ändå rätt tillfreds med. En flipp för att komma i chiptopp kan man ju ta ibland. Allt blankade dock och jag åkte. Inte mycket mer att säga om det. Kanske borde jag bara foldat, det hade jag nog gjort om jag inte hade höjt två gånger på raken innan. Men man ska väl inte gråta över spillda marker?


Kommentarer
Postat av: Victor

Hej!

Jag blev nyligen tipsad om att läsa din blogg av en kille som tyckte den va as-skön, efter att jag nu har plöjt igenom stora delar av den så kan jag inte annat än att hålla med! Riktigt skön!

I handexemplet från CC ovan så måste det ju vara SYN! Spelare som hetsbetar lr iaf betar snabbt är ju toktecken på bluff, särskilt lite sämre/färskare spelare men det är klart att har han betat likadant med stål innan så var det kanske stål nu oxå.. Hoppas du tog igen det på CG`t;)



Lycka till

2009-12-17 @ 17:51:28
Postat av: Jimmie

Instämmer helt med min vän Victor! Hade nog redan slagit om på floppen, Reraise med set i det läget är ganska onödigt men iof så va d en amatör. AQ finns givetvis oxå som alternativ men det är nog oxå det enda som hade oroat mig. Men, men. Lätt för mig som inte satt framför korten o säga....

Ses på Lördag! Hoppas jag får ge dig en hand du kan skriva om här sen! Mvh Jimmie

2009-12-17 @ 22:19:24
Postat av: M.M

Vill bara säga att det här är en jäkligt bra blogg, och du skriver mycket bra. Hoppas du tar hem Sverigerankingen!

2009-12-17 @ 22:58:06
Postat av: Hasse

Känner mig lite vek nu med tanke på övrigas kommentarer, men jag hade foldat. Svårt att säga utan att vara där såklart, men jag tror väldigt sällan det är bluff där. Förstår inte riktigt vad du menar med att det var en svårare fold eftersom det inte var nåt drag ute - borde det inte vara tvärtom? Dvs. fanns det något drag kan man ju lättare tänka sig nån typ av semibluff från hans sida, men i det här läget känns det som han verkligen har nåt. En amatör har nog till och med oftare Q7-sooted här än luft...

2009-12-18 @ 08:27:47
Postat av: dybban

Tack för kommentarerna!



Ni har så klart alla rätt på ert eget sätt. Svaret är ju nämligen olika varje gång. Tjusningen med poker va? Och nu fanns det ju inget facit heller.



Hasse du hade en bra note om att folden faktiskt borde bli enklare i och med att det inte ligger några drag. Helt sant! Jag slår bara en bluff.



Eller gjorde det? Det är sjukt, men igårkväll på cashgamet på Cosmopol träffade jag samma kille igen. Självklart var jag tvungen att fråga vad han hade. Trevlig som han var förklarade han att han hade haft stål varenda gång han hade gjort sitt "bombarspel". Utan i den handen!!! Då hade han QJ. Tilt. Det var en av möjlighetern jag tog upp, att han överspelade en hand. Så nu hade ju faktiskt Victor och Jimmie rätt. Och du och jag får stå i skamvrån Hasse.



Men nästa gång Hasse, då jäklar =)Ses på lördag Jimmie.

2009-12-18 @ 11:55:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0