Något stort på gång

Befinner mig just nu i Göteborg för en liten pokertripp. I går spelade jag en deepstack turre på Cosmopol för 2k. Först timman var magisk och jag gick från 10k till 28k. Hade jag inte varit så förbaskat blek så hade jag nästan tagit mig för att var Phil Ivey himself. Allting funkade, till och men när det inte gjorde det. Som i den här handen mot Peter, en duktig regular på Cosmopol i Göteborg.

Jag hade precis kört rätt hårt och var uppe på 23k. Peter hade fortfarande startstack när han höjer upp i hijack (två platser innan knappen) till 525 (blind 100/200). Jag hittar AJo och tar en syn på knappen. Jag räknar med att han ska tro att jag ska ha en betydligt sämre hand här, då jag kan syna med väldigt många händer på knappen. Floppen kommer Q 10 4 med två klöver. Peter checkar till min förvåning och jag checkar efter. Turn kommer en obetydlig 7. Nu betar han ut 800. Här kan han ju ha 100 olika händer, men jag känner att han är svag. Hade han träffat starkt på floppen hade han definitivt betat ut på en så dragig bräda. Jag tar därför syn med tanken att beta hårt på river om han checkar. River ännu en blank. Och Peter checkar. Jag löper linan ut och betar 2200 i potten på nästan 3000. Peter går genast i tanken och tar fram 2200 i näven. Han slänger chipsen mellan händerna en stund och synar till sist. Jag tänker först bara mucka handen men visar min AJ. Peter grinar då illa och vänder upp A9 i ruter.
- Jag satte dig på missat färgdrag, sa han.
Hans briljanta syn fick inte den belöning den var värd. Potten till dybban med knektkicker.

Tre timmar senare var jag inte lika glad i hågen. Förlorade en coinflip för halva stacken med JJ mot AK. Jobbade mig sen upp till typ 25 k igen. Med blinds på 600/1200 händer så detta. Hittar återigen JJ på knappen. Det foldas till killen på cutoff som säger 4000. Han har också typ 25k och vi är både average. Sätter honom inte på någon monster direkt. Han kan faktiskt ha vad som helst. Frågan är bara om jag ska reraisa eller ställa direkt. Bestämmer mig till sist för att ställa och hoppas han har något underpar som han tar syn med. Lägger han sig får jag ju ändå över 6k gratis, vilket är helt ok.
- All in.
Han går i tanken någon minut och synar till sist med 10 10. Känner direkt att det här blir som vanligt.Floppen blir också underbara 10 10 4. Klart man ska få dra drött när man får in degen så bra det går. Ut som nummer 16 av 60. Pokergudarna måste ha något stort på gång för mig. Kanske kommer jag att få dra tillbaka allting under en och samma turre snart. WSOP nästa år?

Edit: Kom i allafall bättre än Dan Glimne som var på besök. Han åkte som 55:a efter 45 minuter. Hörde dessutom att han bluffade bort hela stacken. Det var nästan skrattretande roligt att höra. Försöker han ändra spelstil på gamla dar? Eller har han hängt för mycket med Micke Norinder. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0