Turrekväll

I går jobbade frugan så jag passade på att krypa ner i soffan och spela turrar. För första gången på länge testade jag några på Primas nätverk, plus den klassiska Sverigerankingen på SvS.

Lyckades knipa ett finalbord i en 20 dollars på Prima. Tyvärr, är jag ju ständigt kall när det väl gäller. Med tre kvar (av 250) får jag in allt mot chipleadern med QQ mot AJ. A på turn och ut med 700 gamla dollar i pungen. Varför känns dollar som låtsaspengar när man spelar poker föresten? Det är som monopolpengar. Klassisk konversation när man var yngre och spelade det grymma brädspelet:
- Tänk om de här pengarna var riktiga.
- Vad hade du gjort då?
- Då hade jag köpt ännu fler monopol.

Sverigerankingen såg bra ut länge och jag låg i toppen med 20 spelare kvar. Då såg det även ut som om jag skulle få sällskap av en Eksjöbekant på finalbordet då CSampaio låg fyra. Jag lyckades bland annat med den sjuka bedriften att två gånger på 10 minuter floppa J1010 med JJ på hand. Fick dessutom fullt betalt båda gångerna. Då är det lätt att spela poker. Sen bar det dock neråt. Denna gång kan jag inte skylla på otur för jag spelade som en kratta i slutet och åkte ut som 12:a.

Dolkstöten kom när jag med 9 bb ställde med 87o på Cut off (positionen innan knappen). Jag var vid detta laget rätt tiltad på att jag inte fått "sno" de höga blindsen en enda gång utan att bli reraisad. Så nu körde jag bara huvudet i sanden och tänkte:
- Reraisa mig nu då era tomtar!
Det gick ju självklart inte, men syna det kunde de. Med AKs. Var ändå rätt nöjd när jag såg hans kort. Har ju två ”öppna” kort och typ 40% chans att vinna. Men ett A på flopp dödade snabbt de drömmarna. Jag har fortfarande inte bestämt mig för hur dåligt spelet var. Hade alla lagt sig hade jag ökat på stacken med 20 %, vilket är rätt mycket. Och det scenariet är ju hyfsat troligt. Har jag dessutom 40 % vinstchans vid syn är det nog ett spel som kan rättfärdigas. Men man känner sig ändå som en riktigt donkey när man riskerar allt och åker ut så där. Med lite tålamod hade jag nog kunnat kravla mig upp en bra bit på stegen. Men jag vill ju alltid ge mig själv chansen att vinna och slippa komma in på finalbordet som shortis.

Nu blev det i stället ett litet grattis till ”Sampan” som knep en slutlig fjärdeplats. Vi får ses på finalbordet nästa gång i stället. När dybban lärt sig hur man spelar 87...

Edit: 12:e platsen gjorde ändå att dybban tog steget in bland de tio bästa på Sverigerankingens totala ranking.

Kommentarer
Postat av: Minna

top tio är inte fel!

2009-04-03 @ 10:57:29
Postat av: dybban

Nej, tio i topp är fina grejer. Nu är det bara nio tomtar kvar att ta sig förbi. =)

2009-04-03 @ 11:27:41
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Optikern

Bra jobbat. Hur gjorde du med insättningen på prima?

2009-04-03 @ 13:57:42
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Jag bara dunkade in pengar som vanligt. Allt funkade. Har du haft problem med insättningar där också?

2009-04-03 @ 14:16:11
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Optikern

Har ju inte öppnat något konto än. ska ju fixa med raken först.

2009-04-03 @ 15:48:40
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: Hasse

Pushen med 78 är bra tycker jag. Lite beroende på hur synvilligheten varit tidigare vid bordet kanske - och stackarna på sb/bb, men generellt är det bra läge att trycka imo.

2009-04-06 @ 08:07:38
URL: http://boil42poker.blogspot.com
Postat av: dybban

Skönt att du inte förkastar mitt spel Hasse. =)

Stackarna på sb/bb var likvärdiga med min egen d.v.s runt 10 bb så de riskerade hela turnering vid syn. Jag tror därför att de sällan hittar en tillräckligt bra hand för syn för att det ska vara +EV att ställa. Vet inte riktigt vad jag själv skulle syna med som sämst. KQ? A9? 77? Förhoppningsvis, men när man väl sitter där fegar man ofta ur och foldar trots att man vet att det är stor chans att motståndaren "snor". Och samtidigt vet man att även om motståndaren har randomcards så har man ändå bara 60% chans att vinna. Vad skulle du synat med som sämst?

2009-04-06 @ 10:00:40
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Hasse

Jag synar nog sämst i stil med AT / 88. Man kan nog syna lösare än så egentligen, men jag gillar mer att pusha själv än att syna. KQ viker jag.

2009-04-07 @ 10:12:50
Postat av: dybban

Då är vi nog väldigt lika i det sammanhanget. Synar nog med för få händer egentligen. Men ställer med desto fler=)



Kan nog ändå tänka mig att syna med KQ om det är knappen eller sb som ställer.

2009-04-07 @ 10:52:29
URL: http://dybban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0