Lång färd mot dag

Det blev en lång natt. En som började katastofalt, men ordnade upp sig till slut.

Pumpad med adrenalin stapplade jag in på Casinot strax innan fyra för att spela 2k turren. Dagen till ära bjöds det på färsk frukt, kaffe, juice och red bull till alla pokergäster. 120 spelare kom till start, vilket gjorde förstapriset till cirka 70k. Dessutom fick man 500 spänn för varje person man slog ut. 5000 I startstack.

Det blev inte sämre av att jag fick KK i första handen. Men där slutade det roliga. Jag höjer upp till 300 på blinds 25/50 och får två syn. Flopp 6 7 10. Jag betar 600. En syn. Turn 4. Jag checkar för at hålla nere potten trots att jag är sätt säker på att jag leder. Han betar 1000. Jag synar. River 9. Jag checkar. Han betar 1000 igen. Jag måste syna och han visar 88 för rivrad stege. Doh! Så var över halva stacken borta i första handen. Bra jobbat dybban.

Slet mig sen kvar i matchen och var efter en timma tillbaka på startstack. Fyra timmar senare är jag uppe på 7000 i marker och det är bara cirka 40 spelare kvar. Jag var helt kortdöd, men vid liv. Då får jag se en billig flopp med 44.  Flopp A 7 4. Tjingeling! En annan snubbe minibetar. Potten är redan på över 4k och jag har bara 6k kvar och är säker på att han synar med A, så jag ställer. Han blixtsynar med AA. Det är ta mig tusan inte sant. Första riktiga träffen på hela kvällen. Och så åker man ut. Tjong i medaljongen.

Satte mig direkt på Cashgames borden för att pröva lyckan. Där dubblar jag upp mina 3,5k redan efter en kvart. Men efter det är det helt nattsvart. Sitter dock vid ett bra bord och väntar bara på lägen. Visar upp några bluffar och skithänder som jag spelar som 23o när jag träffar triss i 3:or och tiltar en väldigt aggressiv och rätt dålig kille vid bordet. All för att skapa en image som en galen dybban som inte vet vad han sysslar med. Det går ändå fortsatt dåligt och klockan 03.30 på natten har jag runt 4k i stacken när rushen kommer. Hoho. Liten julafton faktiskt. Jag synar en liten raise innan floppen med A10. Fyra andra synar också. Flopp Q J 4. Den aggressiva killen betar ynkliga 60. Jag synar såklart med hålstegedrag. Turn en magisk Kung som ger mig nötstegen. Den aggressiva killen betar 200. Jag synar bara och den tredje slår om till 550. Mums! Nu slår den aggressiva killen om till 1700. Kom till pappa!!! Någon av dem har antagligen triss eller stege och jag ser ingen anledningen att ge ett gratiskort så jag ställer in mina 3,7 k. All in! Killen bakom synar med 2,5k och den aggressiva killen sitter och tänker och tänker. Jag vet nu att han har triss eller tvåpar och vill få med honom.
- Har du triss frågar jag och sätter time på honom. (Det innebär att han bara har en minut kvar att tänka)
Det är ju ofta ett tecken av svaghet att sätta time på folk. Och fjanten svalde betet och syna. River blank 3. Den andra killen hade 10 9 för lägre stege och fjanten tvåpar. Potten på typ 9k går till dybban.
Senare tar jag fjanten på 3-4k till då han synar mig all in pre med JJ. Jag AA såklart. Så var kvällen räddad.

Innan kvällen sa jag att jag skulle spela turren för 5k i eftermiddag om jag gick bra plus. Men nu är jag ändå osäker. 5000 spänn kan man göra mycket roligt med. Det är ju nästan en flygbiljett till staterna. Fast nu är det ju ändå pengar som jag vann p åen kväll och om jag skulle gå bra kan det ju bli avsevärt större pengar att bada i. Oh, jag vet inte. Återkommer med det.

Nu ska jag gå och luncha med optikern, Hanna och hennes kusin på Saluhallen. Fjanten från inatt betalar.

Kommentarer
Postat av: Minna

hihi.. spännande.



det var fint att du ringde mig och frågade om råd om du skulle spela eller inte. dock ska man inte fråga en pengablind person älkling. haha..



lycka till i kväll!

2008-12-30 @ 16:48:13
URL: http://unbellodia.blogg.se/
Postat av: Optikern

Tack för lunchen fjanten

2008-12-30 @ 16:53:46
Postat av: dybban

Näej det är rätt intressant hur du kan vara mer pengablind än mig=)



Vassegod Tint!

2008-12-31 @ 05:43:49
URL: http://dybban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0