Årets fest! (Firmafest)

I helgen stod min blaska för årets julbord på Stadshotellet i Eksjö. Det finns inte mycket som tar fram det galna i folk som en gammal klassisk firmafest. Här kommer en liten resumé om helgens bravader:

Efter att ha spelat bort dagen på poker och glömt tiden kom jag en timma sen till förfesten med mina vapendragare Sport-Robin, Putte och Maati. De gjorde dock de bästa för att jag skulle dricka ikapp genom att erbjuda Rom och Jäger. Jag var för dum för att tacka nej.

Klockan 19.00 stod vår vd Clinton (han heter egentligen Bosse, men kallas i folkmun för Clinton efter diverse snedsteg) på trappan och hälsade alla, på bred skånska, välkomna in till hotellet. Kvällen höll på att sluta redan där för Sport-Robin, och hans svarta pop-lugg, som blev stoppad av Clinton i entrén.
-Det här är bara för tidningens speciellt inbjudna gäster!
-Ja, men jag jobbar ju på tidningen...
-Nej, se så. Maka i väg dig nu.
Som tur var kom chefredaktörn och kunde styra upp situationen. Det roliga är att Robin jobbat på tidningen i två år och blev inte insläppt av Clinton förra året heller. Själv lyckades jag wallroffa mig mig in utan störningsmoment.

Väl inne var det dags för diverse salongsfylla. Tanterna från recepetionen var fullast av alla och skulle bestämt kindpussas och kommentera våra slipsar. Efter ett inledningsanförande av Clintan, på allt bredare skånska, och utdelandet av en guldklocka, var det så dags att hugga in på julbordet. Kulturredktörn börjar snabbt raljera om hur julmaten var bättre förr och berättade skrönor om hur han som liten på 50-talet brukade äta bäverkorv i Värmland. Vi förstod ingenting, men slungade i oss lax och köttbullar för att döva den värsta fyllan.

Snart kom Rally-Greger in på motorcykel och vägrade ta av sig MC-hjälmen på hela kvällen. Han såg rätt fräck ut där han satt i ett hörn och smuttade konjak med sugrör. Alla fick snart var sin postitlapp att skriva drinkbeställningar på. Kulturredaktörn gjorde den första beställningen samtidigt som han proklamerade:
-Jag dricker aldrig alkohol på jobbfest.
Han smög iväg sin lapp där det stod: "En stor temugg med den dyraste singlemaltwhiskyn som ni har på den här syltan. Lägg i en Liptonpåse också" Han ritade en smiley bakom.
Putte ville ha en stor stark och lite cola. Kryptiskt med en blinkande smiley.
Sport-Robin hade inte fattat att spriten var gratis, utan beställde husets billigaste rödvin, med is. Själv tog jag upp sången "Ös i is, änna, ÖIS ÖIS ÖIS" som om jag stod på barrikaderna på gamla Ullevi och kolla boll.
Annonstjejerna ville ha Koantrö med parasoller, vilka de senare försökte sätta fast i håret. Som alla förstår funkade det ju inte alls.
Maati ville ha konstiga drinkar. "A small white Russian" eller "Brown boy" skrev han ner på lapparna medan han skrockade och höhöade och pratade med mamma på mobilen.

Snart drog musikredaktörn fram dragspelet och började sjunga "Vi äro musikanter..." medans alla började dansa åt andra hållet. Själv började jag springa som en tätting (vad är en tätting egentligen?) mellan baren och black jacken, där jag förlorade allt i fickorna på tio minuter. Sen blev det lite sidospel ute i köket med kocken. Sten, sax och påse om disken som jag ändå vägrade diska. Ha! Ute på gatan stod ett gäng Zigenerare och spelade "gissa under vilken burk kulan ligger". Speldjävulen hann fatt mig igen och jag kastade nyuttagna hundralappar under deras stora kjolar.

Efter en omgång av "Gissa potatisen" kom Pär-sär ut från köket med ett grillgaller som han skakade framför sig.
-Vad gör du, frågade kulturredaktörn.
-Tränar, sa Pär-sär.
Som ni förstår började allt gå utför vid denna tid. Nykterister och chefredaktören bestämde sig för att åka hem.
-Jag vill inte se mer och tvingas sparka halva bemanningen på måndag, sa han muttrande och drog hem till Tranås.

Ljug-Bertil började snart dra små vita inne på toan och tjoade:
-Rolling Stones vill att jag ska vara konferencier för deras världsturné nästa år, men jag vet inte om jag hinner.

Ja, det var många olika viljor på Stadshotellet denna kväll.
-Det var som en never ending kakafoni av heavy different things, som Putte uttryckte sig.
Jag samlade ihop tanternas drinkparasoller och förberedde mig för hemresan. Då såg jag kulturredaktörn skrapa åt sig den sista Wiskeyn i minibaren och kvistade snabbt i väg längs Gamla stan, med en fart som inte setts sedan Christer Pettersson insåg att klockan var 17.59 och Bolaget låg tre kvarter bort. Liptonpåsen hade han som en portionssnus under överläppen.

Kvällen gled iväg och jag gick hem till mossan å fassan för lite nätpoker...

Kommentarer
Postat av: Minna

wow.. jag missade många karaktärer under min tid på SmT.. musikredaktörn var också något nytt? hehe..

2008-12-09 @ 13:35:30
URL: http://unbellodia.blogg.se/
Postat av: Minna

och du.. årets fest ägde väl ändå rum den 26 juli?

2008-12-09 @ 13:37:20
URL: http://unbellodia.blogg.se/
Postat av: Optiker

Fantastiskt, och det är faktiskt sant?

2008-12-09 @ 13:41:37
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Ok, jag borde ändra rubriken till årets firmafest.=) Det som skrivs är självklart sant optikern. I dimman kan dock vissa saker uppfattas på olika sätt. Men det är en annan historia...musikredaktörns riktiga titel är egentligen inte musikredaktörn, men personen i fråga är ansvarig för skivrecentionerna på blaska och det hade ju blivit jobbigt att benämna honom som "mannen som ansvarar för skivrecentionerna". Jag ger mig själv befogenhet att ge egna smeknamn.

2008-12-09 @ 14:23:51
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Minna

annars hade du ju bara kunnat skriva kulturredaktörn, för det är ju samma person haha.. sorry älskling, men det var en rolig text om en säkert ännu roligare kväll.

2008-12-09 @ 15:24:28
URL: http://unbellodia.blogg.se/
Postat av: dybban

Nej, nej, det är inte han. Du glömmer att det finns fler medarbetare runt om i länet. Du känner ju bara dom i Eksjö. Det är ju bara 1/5 av alla.

2008-12-09 @ 16:06:56
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: hanna

RRRRRooligt!! längtar nästan lika mycket efter dej som jag längtar efter optikern Jennie och Minna :)

2008-12-09 @ 17:32:11
Postat av: dybban

Åh, tack Hanna. Längtar efter dig med. Jag hoppas vår nyårsafton slår denna tillställning...

2008-12-09 @ 17:56:11
URL: http://dybban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0